Wiadomo oko cieszy. Aż tak źle z tym mocowaniem nie jest ale fakt nie lubi dołków.
Wiadomo oko cieszy. Aż tak źle z tym mocowaniem nie jest ale fakt nie lubi dołków.
podepne sie pod temat mam felgi rondell 0031 5x98 et 27 jakie oponki mi proponujecie kiedys kolega mi powiedzial ze 215/45/17 bedzie ok, co myslicie
rozmiar 7.0x17
ET 27
LK 5x098
może będzie ok ale może również przycierać, trochę niskie ET ale wąska felga. Ja mam telefony od GTVki 17tki ET30,5 i szerokość 7,5 cala i kupiłem oponki 205/40/17. Będzie to przekłamywać kilka procent na prędkościomierzu ale przynajmniej na 100% nie będzie przycierać. Zakładałem je z oponami 215/45/17 i już wyglądało to strasznie jak wielki balonTeraz jest delikatny naciąg na feldze i ładnie się prezentuje.
Panowie a na fabryczne felgi do 147mki wejdą i nie będą obcierać 225/50 R16 ?
teraz mam 205/55 R16
zużycie paliwka drastycznie rośnie na szerszym kapciu ?
Uważam że do 147 szerokość 215 to jest max, więcej to już problem w koleinach z tylnymi nadkolami, no i te opony zwłaszcza z tyłu z bardzo już bedą wystawac poza obrys samochodu...taki rozmiar to minimum to 159![]()
uuuuuuuuuu lipa, okazyjnie mam do wzięcia 2szt 225/50 R16
Co do "wejscia" to "wejda" oczywisciea poza tym mam na sprzedaz 4 opony w takim rozmiarze, na takich wlasnie felgach. Zdjecia i wiecej informacji na priv oczywiscie. Pzdr!
- - - Updated - - -
Dodam, ze sprzedam lub uczciwie zamienie sie na 205tki na telefonach 16''.![]()
kolego daj spokój co ty ciągnik chcesz zrobić z tej alfy? skoro masz zalecane na 16tki 205/55 to po co wkladać jeszcze wieksze balony
Ja mam takiemozesz sobie zobaczyc na zdjeciach w moim profilu jak to wyglada
a 17" lepiej wygladaja