2 osoby, prędkość średnio między 110 a 130 (wiadomo, że były też inne, ale te najczęściej)Napisał Marcin166
Napisałem, jakie wyszło średnie spalanie, a nie chwilowe (na odcinku 220km z W-wy na Mazury).
2 osoby, prędkość średnio między 110 a 130 (wiadomo, że były też inne, ale te najczęściej)Napisał Marcin166
Napisałem, jakie wyszło średnie spalanie, a nie chwilowe (na odcinku 220km z W-wy na Mazury).
Szukam w temacie i nie moge znalezc ile spala 155 1.9 i 2.5 diesel, oraz 145/146 2.0 diesel :?
Moze sie ktos pochwalic wynikami :?: :wink:
Il cuore ha sempre ragione.
Senza cuore saremmo solo macchina...
Po Krakowie 7-7,5 litra - ale nie jeżdżę powoli. Na autostradzie przy prędkościach 150-180 spalanie pod 7,5 - 8l, na trasie przy szybkiej jeździe z dużą ilością wyprzedzań 6,5 litra![]()
Podobnie u mnie, ale jak zaleje shell diesel extra to spada do 7,9 - 8,1l przy dynamicznej jeździe. W tasie 6,5l, a przy dosyć szybkiej jeździe ok 7,0l (np Warszawa - Kraków 2:15h)Napisał rafter
pzdr
Od kilku dni jezdze 166 w dieslu (2,4 jtd) i jestem zaskoczony wysokim spalaniem, wczoraj komputer przy godzinnej jezdzie w miescie ( poznanski korek ) pokazal mi srednie spalanie na poziomie 15 litrow. W trasie bylo juz lepiej - srednie spalanie 7.9 ( srednia predkosc 90 km/h) czy to jest normalne spalanie czy w mojej belli jest cos nie tak? z gory dzieki za info
P.S. Jezeli diesel ma tyle palic to sprzedaje go i kupuje V6
to u mnie chyba cos nie halo jest bo zalalem dzisiaj za 60 zl (akurat jak sie komornik zapalil) i pojechalem w trase, po przejechaniu 100 km znowu sie zaswiecil. Wiec wychodzi ze pali w trasie ponad 13 litrow, a jechalem spokojnie do 120, biegi zmieniajac przy ok 4000 obr.Napisał Rafik
chyba bede musial przeplywomierz sprawdzic bo czasami autko przymula i sie dlawi, moze w tym bedzie przyczyna spalania i tego mułano i mam jakas dziure do pospawana w wydechu bo puszcza mi spaliny pod auto
![]()
Ja mam podobnie z moim JTD16V , obiecuję sobie po zatankowaniu że będę tym razem spokojnie jeździł, ale nie potrafię. Muszę się nacieszyć mocą , zwłaszcza po 80konnej Bravie 1.2.Ja w swojej szaleje na trasie tak do 200km/h .Obroty 4000-6500 i mam spalanie 11-12 litrow. Probowalem jezdzic jak dziadek, ALE SIE NIE DA TYM AUTEM!!!!!![]()
W lecie z non stop chodzącą klimatyzacją spalała mi 8l w mieście, teraz pali ok 6,5-7l, na trasie nie wiem bo na razie nie śmigam. Chociaż jak się dorwę autostrady , to i tak nie potrafię jechać przepisowe 130km\h.
this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard
Alfa 155 2.0 TS 8v (nalezycie serwisowany
Miasto: ok 9,5 litra - jazda mieszana (korki, czasami do 5500-6000obr, a czasami "po bożemu)
Dluga trasa jeszcze nie testowana.
Paliwo: 98 z Auchan
Silnik nalezycie rozgrzewany potem ewentualne krecenie
Do pracy mam jakies 25km w jedna strone czesto szybkimi ale czesto zakorkowanymi ulicami przez miasto
Jestem zadowolony, tyle samo spalala mi 145 1,4 boxer
pozdrawiam.
Zalałem dzisiaj do pełna, wskaźnik był minimalnie nad "zerem", weszło 41l, wczoraj dolałem 5l i średnie spalanie wyszło mi 8,1więc jak na boksera to jak najbardziej ok. Myślałem, że będzie znacznie gorzej. Trasa mieszana, bo zaczęło się od wypadu do Konina więc co chwilę teren zabudowany i prędkość 60-70km/h, poza zabudowanym od 90-130km/h, kilka razy wyprzedzanie i jeszcze dodatkowo z 70 km po Wrocku.
Wydaje mnie się, że mogę być zadowolony
Tankuję na stacji JET, PB95![]()
ja ostatnio tez sprawdzalem spalanie i wyszlo 8,9L tylko ze nie jezdzilem oszczedniebywaly takie dni w nocy ze z kumplem po miescie do czerwonego pola i po trasie na kat 160km/h wiec ja jestem zadowolony ze spalanmia szkoda ze gazu tyle nie pali
![]()
Było AR 145 Boxer 1,6---> Blu Inca AR 147 JTD 1,9 115KM +