Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Witam wszystkich mam problem ze swoja Alfa Romeo GTV 1.8ts

gumiss91
    Gość

Domyślnie Witam wszystkich mam problem ze swoja Alfa Romeo GTV 1.8ts

Przepraszam jezeli ten temat był już ruszany ale jestem nowym użytkownikiem FORUM poszukuje porady. otuż problem polega na tym auto odpala lecz strasznie chodz.i odciencie obrotów od 3tys, spadek mocy, dlawi sie przy uruchomieniu. musi pochodzic z 15 min aby obroty sie trzymaly. bylem na komputerze lecz mechanik powiedzial mi tylko, ze jest zla mieszanka paliwa i wyskakuje sonda lamda. blad sondy usunał i nie wyskakiwal ponownie lecz nie podal mi zadnej przyczyny. mam nadzieje ze pomozecie mi koledzy. dziekuje z gory.
    Ostatnio edytowane przez Majkel ; 21-05-2013 o 15:54

Użytkownik Romeo Avatar fajf
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto
    AR Spider 2.0TS `97 Hardtop

Domyślnie

wyglada to albo na nieszczelność dolotu, albo na błąd czujnika/czujników
    do sprawdzenia gumy dolotu od filtra do kolektora, poza tym to ze mechanik usunął bład sondy nie oznacza ze zaczęła działać i trzeba to po jakims czasie sprawdzić bo sondy raczej same sie nie naprawiają a ich żywotność to ok. 160 kkm (nie wiem jaki masz przebieg), poza tym do sprawdzenia przepływomierz, może przepustnica czy nie zasyfiona, świece czy wszystkie sprawne
    a bywa ze w ogole chodzi normalnie czy zawsze sie dławi i muli?

gumiss91
    Gość

Domyślnie

Dzieki za odpowiedz rozumiem. Przebieg 99tys ,przy odpaleniu musi z 15 min pochodzic aby wskoczyla na 900 obrotow ale przy dodawaniu gazu sie dławi zero mocy o przyśpieszeniu można zapomnieć, gdy dodaje gazu stojąc w miejscu obrotomierz dochodzi do 3,5tys obrotow i spada i znow wzrasta świece wymienione kable rowniez. Mechanik jeszce mowił ze może to być przyczyna pompy paliwa ale nie wiem czy to jest prawdą po prostu nie znam sie na tym.. A mam jeszce pytanko nie orientujesz sie jaki mniej a wiecej bylby koszt naprawy w najgorym przypadku ?? dziekuje jescze raz i czekam na dalsze informacje Pozdrawiam

Użytkownik Romeo Avatar fajf
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto
    AR Spider 2.0TS `97 Hardtop

Domyślnie

pompa paliwa przy takim przebiegu (zakladanym choc nieprawdopodonym) powinna byc jak nowa, napisz skad jestes, bedzie latwiej pomoc, bo moze ktos z pobliza bedzie mogl pozyczyc na chwile przeplywke alo wspomoc kompem
    sprawdzales rury dolotu czy nie sparciały, bo lubią popekac

gumiss91
    Gość

Domyślnie

nic nie sprawdzałem troszke ciemny jestem w sprawach związanych z autem jedyne co wiem to co wykazał komputer czyli sonde ktorą usuną mechanik i zła mieszanka paliwa a jestem z koszalina zachodniopomorskie dzwonilem do mechanika podobno jest dobrym mechanikiem ale w tych czasach nie wiadomo jaka jest prawda i mowil zebym w poniedzialek przyprowadzil auto on mowil ze na 3 dni ja zatrzyma i powie co jest grane i koszt naprawy poda... chcialem sie zorientowac jakie moga byc przyczyny takiego nagannego zachowania jej Dzieki jeszce raz za odp Pozdrawiam

Użytkownik Rowerzysta Avatar mikadz1
    Auto
    alfa romeo gtv 2.0ts ; dodge grand caravan 3.3l

Domyślnie

ja bym sprawdził filtr paliwa i pompe paliwa lub ciśnie nie jakie daje pompa, miałem tak bardzo podobnie w innym aucie jeżdżenie na rezerwie -zassało "syf"z dna zbiornika...

gumiss91
    Gość

Domyślnie

Witam sorry ze tak pozno ale przyczyna byla wymiana czujnika powietrza i yeraz dziala jak powinna dziekuje za pomoc