Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

mickry
    Gość

Domyślnie

no wiem własnie

Użytkownik Rowerzysta Avatar koziolek
    Mieszka w
    Halmstad
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.2 JTS

Domyślnie

średnio auta w rocznikach 2007-8 mają 140 tysięcy, jeśli byś ustrzelił taką 180 ale z faktycznym przebiegiem to nie jest źle, jak dobrze zadbasz to jeszcze sporo kilometrów nią zrobisz i jeszcze sprzedasz

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia

Domyślnie

http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9...C28800425.html
    jeszcze z przed autodetalingu
    niski przebieg

polecam ))))))

Użytkownik Świeżak
    Auto
    brak

Domyślnie

nie wiem co macie do polskich dróg, jak byście pojeździli po "wschodnich niemcach" albo po "włochach" to zobaczylibyście, że nie ma tam sielanki (oczywiście nie mówimy o autostradach bo autostrady to i u nas są dobre, mowa o miastach), już nie mówiąc o traktowaniu leasingowych furr we Włoszech. Jak się nie zapiernicza 200 i omija dziury to w PL da się jakoś to znieść podobnie jak wszędzie indziej.

mickry
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał bami159 Zobacz post
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9...C28800425.html
    jeszcze z przed autodetalingu
    niski przebieg

polecam ))))))
    coście się tego czepili w kazdym poscie to jest;p fura jak ta lala nie no jakby był oryginalny to jak najbardziej 150tyś może być, ale nie na takie zasadzie ze 150tyś jest na zegarku ale skręcone z 300;p bo 300tyś to już nie ma siły nawet przy dbaniu pewne elementy zaczynają siadać...

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał relaq Zobacz post
    nie wiem co macie do polskich dróg, jak byście pojeździli po "wschodnich niemcach" albo po "włochach" to zobaczylibyście, że nie ma tam sielanki (oczywiście nie mówimy o autostradach bo autostrady to i u nas są dobre, mowa o miastach), już nie mówiąc o traktowaniu leasingowych furr we Włoszech. Jak się nie zapiernicza 200 i omija dziury to w PL da się jakoś to znieść podobnie jak wszędzie indziej.
    Sorry stary, ale w różnych krajach byłem i bardziej syficzne drogi to tylko na Ukrainie spotkałem....
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

wjot
    Gość

Domyślnie

Tomek_KRK, będę za parę miesięcy Twoim klientem. Powiedz mi, jeśli tak jak ustaliliśmy, za 30k u Ciebie można dostać powiedzmy 180k km, SW, 1.9 JTD. ze zrobionym kolektorem, DPFem, EGRem - to co sądzisz o takim egzemplarzu, pojeżdżę bez strachu do 230 000 ? Ile te silniki wytrzymują?
    A jeśli miałbyś doradzić, to ile trzeba by dołożyć, żeby upolować taki model z max. 150 000 przebiegu?

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

wojt,
    Nie masz pewnosci nawet jak kupisz nowke z salonu
    Powidzmy ze jestesmy w podobnej sytuacji ale ja wybralem opcje poczekac jeszcze troche i jeszcze troche uzbierac

Zreszta najtansza masz juz za 34 tysie u Tomka wiec jest moze sens troche dozbierac ???

http://deft.otomoto.pl/alfa-romeo-15...C28813891.html

- - - Updated - - -

w aso w wawie najtansza znalazlem cos takiego

http://alfa-romeo.dukiewicz.pl/salon...8v-progression

ale ta od tomka ma lepsze parametry, wiadomo dealer musi troche wiecej przyciac bo ma wieksze koszty

wjot
    Gość

Domyślnie

pieta,
    No ładna ta czarna. Ja celuje w maunala - może taniej wyjdzie. Zresztą zawsze się można potargować Ale racja, najlepiej byłby mieć te 35, chociaż będzie ciężko dozbierać.
    Z drugiej strony jak za 34k można dostać 2008, 110 000km przebiegu w automacie ( o ile jest w dobrym stanie), to za 30-32 nie powinno być problemu ze znalezieniem czegoś dobrego.
    Oczywiście im młodsze i z mniejszym przebiegiem, tym lepiej, aczkolwiek powiem szczerze, że decydując się na Alfe brałęm pod uwagę przebieg w okolicach 150 000km, rocznik 2006-07, 1.9 jtd.

Tym bardziej, że nie potrzebuje jakiegoś mega wypasu. To co jest dla mnie niezbędne, to oczywiście ABS, ESP, ASR, fotele w skórze, kiera multi no i oczywiście klima automat 2 strefowa. A to co będzie oprócz tego to już dla mnie dodatek.

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał wjot Zobacz post
    pieta,
    No ładna ta czarna. Ja celuje w maunala - może taniej wyjdzie. Zresztą zawsze się można potargować Ale racja, najlepiej byłby mieć te 35, chociaż będzie ciężko dozbierać.
    Z drugiej strony jak za 34k można dostać 2008, 110 000km przebiegu w automacie ( o ile jest w dobrym stanie), to za 30-32 nie powinno być problemu ze znalezieniem czegoś dobrego.
    Oczywiście im młodsze i z mniejszym przebiegiem, tym lepiej, aczkolwiek powiem szczerze, że decydując się na Alfe brałęm pod uwagę przebieg w okolicach 150 000km, rocznik 2006-07, 1.9 jtd.
    Za 34 tysiące nie dostaniesz dobrej 159 z przebiegiem 110 tysięcy, z automateme (co oznacza 1.9 JTDm 150KM albo 2.4 200KM), z rocznika 2008, która nie będzie wymagała wpakowania trochę kasy - będziesz akurat przed wymianą rozrządu, przed koniecznością wywalenia klap z kolektora ssącego, co w połączeniu z wymianą oleju w silniku i skrzyni da dokładkę c.a. 2000 PLN. To już masz 36. Piszesz - że chcesz mieć skórzaną tapicerkę - to tym bardziej będzie ciasno cenowo, bo 110 tysięcy to relatywnie nieduży przebieg dla 159-ki i te auta swoje wtedy kosztują. U mnie ostatnia 159, z podobnym przebiegiem, ze skórzaną tapicerką, z 2007 roku, poszła za prawie 38 tysięcy - i to bez większych problemów z kupującymi. I szczerze Ci powiem - że przy tym budżecie absolutnie nie kierowałbym się młodym rocznikiem, ani teoretycznie niskim przebiegiem - trzeba kupić auto, które technicznie nie będzie sprawiało problemów. JAk Ci w Q-tronicu nie daj boże poleci sterownik skrzyni (co się dzieje niezmiernie rzadko, ale niestety się dzieje) - to za używkę zapłacisz c.a. 1500 PLN.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów