Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Temat: [159 SW] Gabaryty wnętrza i parę pytań o mechanikę

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał nico Zobacz post
    przesadzasz - ja codziennię jeżdzę z dwójką dzieciaków w fotelikach i jest OK, ostatnio nawet teściowa się wcisnęła pomiędzy nich

kilka lat temu miałem w pracy znajomego, który upchnął trzy foteliki w pugu 206 - nie wiem jak to zrobił, ale sam widziałem że były.

pzdr
    3 normalne, pełnowymiarowe foteliki, a nie "poddupniki"? Prawidłowo zapięte i podociągane pasami? Bo wepchnąć fotelik na tylną kanapę tylko tak, żeby się trzymał, to połowa sukcesu. W różne auta montowałem już foteliki i jeszcze nie znam modelu auta pokroju 159, żeby PRAWIDŁOWO zamontować 3 foteliki. Przecież jak taki fotelik wsadzisz na kanapę i go przyciągniesz pasem (albo zapniesz w isofixa) to boczek fotelika od drzwi ma odstęp parę centymetrów (po zamknięciu auta). Stąd kalkulacja, że 3 foteliki szerokie na 45 cm wejdą na kanapę tylną, przy szerokości "od drzwi do drzwi" 140 cm może być nieco błędne...
    Ostatnio edytowane przez Tomek_KRK ; 10-04-2013 o 10:39
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Jeep WK 4,7 ,Mazda 6 kombi, 2,0 diesel, Mito Żonki 155PS

Domyślnie

tak z ciekawości teraz oglądałem i Mazda 6 kombi, tez pomieści 3 foteliki tylko np isofix jest na 2 na tylnej kanapie, w volvo xc 90 tylko 2 isofix przewidzieli wiec nie wiem czy to dobry pomysł zakładać 3 fotele na tyla kanapę. nie lepiej żonę opchać z tyłu pomiędzy fotelami a jednego maluszka na przednim??

Użytkownik Rowerzysta Avatar btomek
    Mieszka w
    BIAŁYSTOK
    Auto
    159 3.2 Q4 2009 PORSCHE-924S

Domyślnie

Cytat Napisał btomek Zobacz post
    Wożę dwóch terrorystów w fotelikach z tyłu 3 i 9 lat, wezmę jutro jeszcze jeden fotelik z drugiego auta i zobaczę czy trzy wejdą z tyłu.
    Skoro temat o dzieciach w autach to z doświadczenia odradzam jasną tapicerkę.
    A więc tak pomęczyłem się troszkę dzisiaj i oto wnioski: pomiędzy foteliki dla 3 i 9 latka niestety można bezproblemowo wstawić tylko siedzisko od fotela dla starszego. Nie da rady upchnąć jako trzeciego fotelika dla 3 latka jak i całego fotela dla 9 latka (siedzisko + oparcie). Oczywiście na upartego wszystko się da, tylko profil kanapy tylnej nie pozwala na pewne ustwienie wspomnianej konfiguracji trzech fotelików ;(

Valdore
    Gość

Domyślnie

Byłem, przymierzyłem. Niestety. Da się "upchnąć", ale komfortowa jazda to nie będzie.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    ALFA 159 SW jtdm

Domyślnie

Witaj.

159 ma nie mniejszą kanapę od innych aut z tego segmentu tyle że odległość do przednich siedzeń, zwężające się boki oraz opadający dach dają wrażenie "ciasnej dupy" . Ja wożę z tyłu 1 fotelik z 3,5 latkiem , podkładka z 8 latkiem oraz żona i dajemy radę .
    Podejdź do tego z dystansu i odpowiedz sobie na pytanie .. jak często zabieram całą rodzinę na pokład ?
    raz na tydzień jadąc do mamy na obiadek lub galerii - bierz 159
    codziennie - ten samochód nie jest dla ciebie

Valdore
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał ranmar Zobacz post
    Witaj.
    Podejdź do tego z dystansu i odpowiedz sobie na pytanie .. jak często zabieram całą rodzinę na pokład ?
    Codziennie. U mnie samochód robi za główny środek komunikacji, dzieciaki do przedszkola, a żona i ja do pracy. Do tego chciałbym, żeby można było spokojnie na urlop tym samochodem pojechać (bagażnik w SW jest ok, doczepiłbym sobie skrzynkę na dach). Jak napisałeś - problem to raczej kształt kanapy, a nie sama długość.