tak wogole to tak troche dziwnie nie ze jak jest zimny to swiece dzialaja dobrze a jak sie nagrzeje to juz nie dziala dobrze ciekawe chyba ze swieca traci cieplote i powoduje jakies braki w iskrze.
tak wogole to tak troche dziwnie nie ze jak jest zimny to swiece dzialaja dobrze a jak sie nagrzeje to juz nie dziala dobrze ciekawe chyba ze swieca traci cieplote i powoduje jakies braki w iskrze.
Pytanie tylko, czy powodem Twoich problemów są niesprawne świece, bo może to coś zupełnie innego.
Sprawdze jak wymienie.i napisze czy sie poprawilo czy nie.zamowilem swiece sonde dzisiaj zaloze i napisze czy sie cos poprawilo czy nie.czy wogole dziala itp.a jezeli sie nie poprawi to napisze pozniej czy sie cos zmienilo jak dostane swiece.po niteczce do klebka.
Pozdrawiam
wlasnie wymienilem sonde i powiem tak ze jest poprawa i to wielka zobacze jeszcze jutro jak pojade do pracy.jak narazie objawy dlawienia zniknely.
pozdrawiam
No to trzymam kciuki. Może to jednak sonda była powodem, chociaż pisałeś, że samochód szarpał,a takie objawy to raczej nie sonda - sonda zwykle powoduje tzw. mulenie.
no wiec tak przejechalem sie rano i objaw tak jak napisales mulenia zniknol nie ma straty mocy niestety szarpanie zdazy sie ale raz na ruski rok wiec obstawiam tak jak mowilismy na swiece wymienie je i zobaczymy czy przestanie szarpac.
A tak pozatym ta stara sonda byla masakra jakas wogole kable byly pozlepiane z dwoch jeden i wogole jakas masakra ja nie wiem jak mozna tak zrobic sonde.
pozdrawiam
A czy możesz napisać, jaką sondę obecnie zamontowałeś - oryginał, czy jakąś inną np. tzw. uniwersalną? A jeździsz tylko na benzynce, czy masz też instalację LPG.
a właśnie zapomniałem kupiłem sonde BEGAR francuska dedykowana do modelu alfa 156 1,6 TS nr.kat 0287.nie mam gazu nie preferuje tego paliwa napędowego.Aha powracając do tematu złużytych świec tzn chodzi mi oto gdzie te osmolenie ma być na tej świecy na tych pręcikach co wystają czy na całej świecy??
Jeśli świeca nie pali to będą osmalone wszystkie elektrody i cały izolator.
A ile zapłaciłeś za tę sondę i czy miała ona kabel 1,2 m płaską wtyczką, czy musiałeś zaciskać przewody do starych kabli?
dokladnie tak byla dlugos 1.2 m nic nie musialem zaciskac bo byla odrazu z wtyczka plaska wiec tylko podlaczylem pod wyjscie orginalne.placilem za nia 150zl.