Witam!!
od około 5 lat jestem posiadaczem Alf najpierw 2.0TS z 98r później 1.9JTDm z 04r. Rozpoczynam myślenie nad jesienną przesiadką na 159.
Na allegro jest kupa Alf do 25tyś ale... wszystko sprowadzone.
W rodzinie mam osobę która się tym zajmuje ale twierdzi, że 159 nie spotkał chyba że za 7tyś EURO (z resztą nie zwraca zbyt na nie uwagi)
I tu moje pytanie bedę miał tak 25kk na 159, i stwierdziłem że wolę sam przyprowadzić nawet taką z przebiegiem 300tyś ale od Niemca czy tam Belga, tylko tu problem na Mobile i Autoscaut24 jest pare Alf w takich pieniądzach, i maja dość niskie przebiegi, wiecie może gdzie szukać (strony www) Alf z większymi przebiegami lub lekko uderzone??
Nie zależy mi żeby kupić dziewicę od dziadka z Niemiec bo wiem że na taką 25 tys nie wystarczy ale na zakupie auta o którym będę coś wiedział i zadbam o nie po swojemu a nie po handlarsku(najmniejszym kosztem)
A drugie pytanie, jaki motor?? Myślałem nad 1.9JTDm 150km, obecnie mam taki w swoim 156FL i jestem bardzo zadowolony, myślałem też aby w 159 dodać Chip z racji większej wagi, czy to dobry pomysł? zależało by mi aby mieścić spalanie w 7l latem 8l zimą (obecnie 7zimą 6latem)
Pozdrawiam i dziekuję za pomoc.