Też wolę kupić coś dobrego,dlatego muszę z tym trochę pojeździć![]()
Też wolę kupić coś dobrego,dlatego muszę z tym trochę pojeździć![]()
Takiej naprawy bym zbytnio nie odkładał bo jeżeli już Ci się łożysko sypie i rusza piasta to istnieje możliwość że podczas jazdy to się rozpadnie, na pewno musisz odpuścić szybką jazdę, pamiętaj że to układ jezdny i od niego zależy bezpieczeństwo
Może też być, że łożysko jest OK, a ktoś nieumiejętnie dokręcił nakrętkę piasty lub nawet nakrętka się poluzowała z powodu niewłaściwego zabezpieczenia.
W żadnym wypadku nie wolno jeździć tym samochodem, bo w skrajnym przypadku może odlecieć koło razem z piastą.
To trzeba KONIECZNIE naprawić.
Po pierwsze link wysłałem jako zdjęcie poglądowe, po drugie koło Tobie nie odpadnie całość spina dodatkowo nakretka półosi! Nie panikuj.
Będę na dniach wymieniał. Tylko teraz problem z mechanikami-sezon oponJadę dziś na trzepaki żeby sprawdzić czy to tylko piasta
Byłem na trzepakach. Okazuje się że piasta ok. Wahacz górny walnięty i to nie z lewej tylko z prawej strony(a dałbym sobie głowę urwać że dźwięk dochodzi z lewej) Mechanik powiedział że tarcza po zdjęciu koła ma prawo troszkę chodzić bo usztywniają ja śruby koła-jest tam śrubka tarczy ale podobno lubią się urywać. Przy okazji znalazł przyczynę lekkiego stukania z tyłu-prowadnice zacisków hamulcowych do wymiany
Widzisz a jak pisałem że tarcze nie będzie sie ruszala po założeniu koła to stwierdziles że też się rusza. Trochę wprowadzileś wszystkich w błąd ale dobrze że problem rozwiązany.