Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: tłuczenie na kołach

rox69
    Gość

Domyślnie tłuczenie na kołach

Witam posiadam alfe 147 1.9 jtd , 2 miesiace temu jeszcze na felgach stalowych na zime zaczelo mi cos stukac na lewym przednim kole przy predkosciach powyzej 60-70 km/h glownie przy skretach w prawo ale przy szybszej predkosci nawet podczas jazdy prosto, myslalem ze to krzywa felga lub cos wymienilem ostatnio na alusy lecz problem nie ustal pojechałem do mechanika i bedac przekonany ze to przegub on mi mowi ze to gorny wachacz.... kupilem nowy za 170 zł wymienili lecz problem nie ustapil a malo tego na lewym tylnym kole zaczelo dziac sie to samo tluczenie jakbym zlapal kapcia i momentalnie zeszlo powietrze jakby mialo kolo odpasc zaraz , teraz juz nie wiem czy te tluczenie w przednim lewym kole to moze byc przegub jezeli rownoczesnie na tylnym takie same rzeczy zaczely sie dziac pomyslalem przez chwile ze mi kol dobrze nie dokrecili podczas zmiany na alusy ale chyba to nie to. Ktos mial podobny problem?

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Wieruszów
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 JTS LPG 2002r po LF

Domyślnie

Cytat Napisał rox69 Zobacz post
    Ktos mial podobny problem?
    Bardzo wielu.
    U mnie stukał łącznik stabilizatora.
    Jedź na ścieżkę diagnostyczną i to wybierz jakiś renomowany zakład.
    Moja Bella

b.wojciech
    Gość

Domyślnie

na diagnostyke sprawdz przod z lewej strony , nie dokrecony amortyzator, tulejki, drazek stabilizatora , koncowka drazka , < przegób to nie stuka tylko kloka takie specyficzne klok klok klok > ja juz jestem tak wyczulony ze tylko jak cos uslysze to wiem co sie sypie , a co do tylu , takie stukanei moze niesc sie po belce i mozesz odnosic wrazenie ze puka z tylu, ja tak mialem , jedz na diagnostyke w 5 minut powinni to zlokalizowac

rox69
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał b.wojciech Zobacz post
    na diagnostyke sprawdz przod z lewej strony , nie dokrecony amortyzator, tulejki, drazek stabilizatora , koncowka drazka , < przegób to nie stuka tylko kloka takie specyficzne klok klok klok > ja juz jestem tak wyczulony ze tylko jak cos uslysze to wiem co sie sypie , a co do tylu , takie stukanei moze niesc sie po belce i mozesz odnosic wrazenie ze puka z tylu, ja tak mialem , jedz na diagnostyke w 5 minut powinni to zlokalizowac
    Tak zrobię ale to 2 maja dopiero wczesniej nie mam czasu...dzięki

Użytkownik Romeo Avatar ANET
    Mieszka w
    Bochnia
    Auto
    ALFA 164 SUPER 3.0V6 24V

Domyślnie

A łożyska kół sprawdziłeś one też mogą wydawać różne naprawdę przeróżne dzwięki.