Czy wie ktoś co do za nadajnik i do czego on służy ( chodzi o pozycje 9 z fotki )?
Czy wie ktoś co do za nadajnik i do czego on służy ( chodzi o pozycje 9 z fotki )?
Nie czujnik spalania stukowego?
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Czujnik przegrzania silnika. Dodatkowa kontrolka nad wskaznikiem temp. silnika
Czy awaria jej tej części może mieć wpływ na to że auto z rana pracuje lepiej niż popołudniu?
nie bo to zapala tylko lampke na licznikach ta czerwona
ja bym stawial na cos z zaplonem, po nocy autko zimne![]()
ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam
http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html
Sprzedam AR 33, 1.7 92 MKIII kontakt priv
przyłącze się do tematu, mam ten sam problem, nie wiem do czego jest ten czujnik, obstawiałem za czujnikiem stukowym, ale widzę że siwy 144 pisze iż jest to czujnik kontrolki temperatury. Czy aby na pewno?
jak Siwy tak pisze to tak pewnie jest![]()
Jurajski Klub Alfa Romeo
www.jkar.org
Warsztat samochodów włoskich
www.flar-ital.pl
Dorabianie części, elementów itp na zamówienie - kontakt PW
byłem pewien że to czujnik stukowy, patrząc na jego wyglądjednak faktycznie czujnik przegrzania silnika, siwy144 miał racje
![]()
A ja mam takie pytanie nieco w tym temacie - podczas jazdy w korku, gdy mocno zagrzeję silnik (ok 95'C tak, że załącza się już wentylator) powiedzmy, że się zatrzymuję i gaszę taki bardzo gorący silnik, to nie mogę go od razu ponownie uruchomić (nawet rozrusznik nie kręci). Muszę poczekać choćby 1-2 min, aż silnik nieco się ostudzi i dopiero wtedy zapala normalnie. Czy jest to jakaś usterka czy boxery tak miewają?
Alfa Romeo to rodzaj choroby, entuzjazm do czegoś co w podstawowej funkcji jest tylko środkiem transportu, to sposób na życie, szczególny rodzaj percepcji pojazdu wyposażonego w silnik