no wlasnie patrzylem u mnie i nie widze tego przewodu nigdzie gdzie go mozna szukac? chce doprowadzic wszystko do ladu kupilem klocki z owym czujnikiem bo mialem zamontowane bez i teraz chce odszukac ten przewod..
Ostatnio edytowane przez pecherzz ; 28-04-2013 o 18:52
Wiązka na pewno idzie na PIN 11 licznika prędkościomierza - przewód niebiesko-czerwony. W eLearn schematów brak :/
ok wielkie dziki a powiedz mi jeszcze kolego czy jakby okazalo sie ze ktos wyrwal ten przewod to moge sobie dosztukowac to tego pinu czy jakos inaczej to trzeba zrobic?
Wiesz, ja na początek bym poszukał przy tym kielichu przy wiązce głównej - załączę Ci dziś fotkę gdzie przewód u mnie wchodzi do niej - tam się często on właśnie ucina.
O bylbym CI bardzo wdzieczny za to zdjecie bo bardzo mi na tym zalezy zeby go odszukac bo to samochod o ktorym marzylem i chcialbym zeby wszxystko bylo tak jak powinno![]()
Witam znalazłem dzisiaj ten przewód mam nadzieje że ten był schowany pod plastikowym nadkolem z uciętą wtyczka o ile dobrze pamiętam przewód koloru czerwono białego.. Tylko teraz druga sprawa po dotknięciu do masy lampka nie zapala się tzn po włączeniu zapłonu zapala się na chwil i zaraz gaśnie co może być nie tak? Czy powinna zapalić się po dotknięcia do masy?
jak kolega jaboleq to nie da rady ci zrobić tej foty, to pisz do mnie na pw, bo akurat mam rozebrany samochód i własnie naprawiałem ten przewód ponieważsię urwał
Zapomniałem o tej fotce bo robiłem narzeczonej Lupo
Na zapłonie po dotknięciu masy kontrolka zużytych klocków ma cały czas świecić. Jeżeli ten przewód jest pojedynczy (jedna żyła) to daj na minus akumulatora i zobacz.
Dawalem na minus akumulatora i tez nie swieci tylko zapali sie przy zaplonie i pozniej gasnie