Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: No i się porobiło - zwarcie :(

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa 147 2.0 TS Selespeed

Domyślnie No i się porobiło - zwarcie :(

Tak to jest jak się kombinuje za bardzo Próbowałem podłączyć radio i źle podłączyłem kable prądowe. Zrobiło się zwarcie i niestety nie działają: szyby, nawiew, radio, bagażnik itp. Czy mogę samemu to jakoś zresetować czy tylko podłączenie pod kompa spowoduje przywrócenie "systemu". Może spalił się tylko bezpiecznik, jednak nie wiem który i nie wiem czy faktycznie mogło tak być skoro tyle rzeczy na raz przestało działać. Gorąca prośba o pomoc i fachowe info.

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Instrukcja obslugi - rozpiska bezpiecznikow.
    Powodzenia

Użytkownik Rowerzysta
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    Instrukcja obslugi - rozpiska bezpiecznikow.
    Powodzenia
    Pewnie jak każdy szybko wyciągnę po kolei to będzie widać, że jest jakiś spalony - czyli ten metalik w plastiku rozłączony ??

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

No niby tak ale w 3 minuty wejdziesz na stronke z instrukcja i sprawdzisz ktory bezpiecznik odpowiada za to co ci padlo

Użytkownik Rowerzysta
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    No niby tak ale w 3 minuty wejdziesz na stronke z instrukcja i sprawdzisz ktory bezpiecznik odpowiada za to co ci padlo
    Pytanie jeszcze czy to mogły paść tylko bezpieczniki i wystarczy tylko ewentualna wymiana czy trzeba podłączyć kompa, podłączyć się pod CAN i skasować błędy Jutro od rana będę sprawdzać, a dzisiaj już czas na Ligę Mistrzów

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Kazek
    Mieszka w
    Poz
    Auto
    156 1,9 M-jet 150KM 2005r

Domyślnie

Chłopie nie twórz nowych historii, nie wymyślaj tylko posłuchaj doświadczonego użytkownika i zrób to co Ci poradził. A jak nie wiesz jak wygląda spalony bezpiecznik to polecam www.google.pl. Uwierz mi "internety" nie gryzą

Użytkownik Rowerzysta
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Kazek Zobacz post
    Chłopie nie twórz nowych historii, nie wymyślaj tylko posłuchaj doświadczonego użytkownika i zrób to co Ci poradził. A jak nie wiesz jak wygląda spalony bezpiecznik to polecam www.google.pl. Uwierz mi "internety" nie gryzą
    Tak się składa, że pewnie wiem lepiej od Ciebie, że "internety" nie gryzą. Tylko właśnie w tych "internetach" przeczytałem kilka dziwnych rzeczy - postów, które spowodowały, że zdałem takie, a nie inne pytanie. W związku z tym, jeśli komentarz innego użytkownika forum nie wnosi nic konstruktywnego do danego postu to jestem przekonany, że można go sobie darować. Chyba, że chcesz "przeskanować" forum w poszukiwaniu mniej lub bardziej "bezsensownych" pytań właścicieli wszelakich postów i dodać swój cenny komentarz. Pozdrawiam

Koledze Bocianowi dziękuję za wskazówkę

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Kazek
    Mieszka w
    Poz
    Auto

Domyślnie

Kolego chciałem Ci pomóc ale nawet nie raczyłeś wpisać rocznika swojego auta i nie wiem czy masz przed czy polifta. Nawet się pofatygowałem i wszedłem na Twój profil ale nie dowiedziałem się nic oprócz tego, że wnioskując po ilości tematów jakie zakładasz masz dużo problemów z samochodem.

Także tutaj proszę masz linki do instrukcji:
    http://aftersales.fiat.com/elum/Mode...part_number=#1

Znajdź sobie rozpiskę bezpieczników, udaj się do auta z nowym bezpiecznikiem o prawidłowej wartości i na 100% wszystko bedzie działać.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Kazek Zobacz post
    Kolego chciałem Ci pomóc ale nawet nie raczyłeś wpisać rocznika swojego auta i nie wiem czy masz przed czy polifta. Nawet się pofatygowałem i wszedłem na Twój profil ale nie dowiedziałem się nic oprócz tego, że wnioskując po ilości tematów jakie zakładasz masz dużo problemów z samochodem.

Także tutaj proszę masz linki do instrukcji:
    http://aftersales.fiat.com/elum/Mode...part_number=#1

Znajdź sobie rozpiskę bezpieczników, udaj się do auta z nowym bezpiecznikiem o prawidłowej wartości i na 100% wszystko bedzie działać.
    Luz, już naprawione . Poszedł bezpiecznik F39 znajdujący wraz z innymi w "schowku" pod kierownicą, kupiłem nowy, włożyłem w miejsce spalonego i wszystko śmiga. Tak to jest jak samemu się czasem kombinuje... Podziękowania za pomoc.