Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 68

Temat: Problem z Blue&Me

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo 159, '07, 1.9 JTDM, 120KM

Domyślnie

Witam wszystkich, kupiłem wczoraj Alfę 159 i mam taki sam problem jak moi przedmówcy, czyli nie działają mi przyciski na kierownicy z ikonką telefonu i ten po przeciwnej stronie na tym samym przycisku, port USB w schowku również nie działa (nic nie reaguje jak wpinam pendrive'a - nawet dioda od zasilania pendrive), zastanawiałem się czy w ogóle w wyposażeniu mojego auta jest B&M ale sprawdzając po nr VIN okazuje się że w wyposażeniu mojego nowego auta powinien być B&M dlatego wyciągnąłem radio i był tam podpięty moduł B&M (wyglądał jak nowy). Licznik kilometrów cały czas miga. Odpinałem akumulator (tylko klemę z minusem) na jakieś 20 minut i po podpięciu nic się nie poprawiło. Rozwiązaliście może ten problem? (prv87 u Ciebie występował tylko problem z guzikami na kierownicy czy wszystkie te co opisałem wyżej?)

Użytkownik Ogier
    Auto
    alfa 159 8v 120km

Domyślnie

u mnie tylko przyciski nie działały. Piszesz że miga Ci przebieg - a termometr i elektryczne szyby działają ?

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo 159, '07, 1.9 JTDM, 120KM

Domyślnie

Tak, miga tylko sama wartość przejechanych kilometrów (przebieg samochodu), zegar i termometr działa normalnie i nic więcej nie miga, szyby elektryczne też działają. Tylko nie działają wspomniane przyciski, B&M, USB, nie działa również regulator wysokości świateł, tak to wszystko jest raczej sprawne w tym aucie.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar loco145
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Czarna 159 16Virs 07r

Domyślnie

Kto mi powie jaka ma byc kostka w radiu jaki kolor oryginalna ze bylo to steroweanie w kierownicy? Albo ma ktos moze zdjecia tylu radia kto ma sterowanie w kierownicy? Bo kurde juz nie wiem co sie z tym dzieje...

Użytkownik Rowerzysta Avatar enzzo
    Mieszka w
    Wolsztyn
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0JTDM DISTINCTIVE

Domyślnie

Witam, Panowie czy ktoś ma miał podobnym problem z Blue&me który wyświetla mi tylko numery telefonów a nie nazwę kontaktu? Oraz nie wiem jak aktywować funkcję czytania wiadomości?

Wysłane z mojego LT30p za pomocą Tapatalk 4

Użytkownik Rowerzysta Avatar daniel4g
    Mieszka w
    Okolice Warszawy
    Auto
    Alfa Romeo 159 2008 r.

Domyślnie

Wg instrukcji obsługi funkcja czytania wiadomości nie działa ze wszystkimi telefonami, z moim Samsungiem Galaxy S3 niestety nie współpracuje. Być może podobnie jest z wyświetlaniem nazw kontaktów. Możesz jeszcze spróbować usunąć dane telefonu w opcjach blue&me i sparować je ponownie, telefon powinien spytać czy blue&me ma mieć dostęp do książki telefonicznej.

Użytkownik Rowerzysta Avatar enzzo
    Mieszka w
    Wolsztyn
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0JTDM DISTINCTIVE

Domyślnie

Tak też zrobiłem. Ma dostęp do książki i co dziwne przy kilku kontaktach działa to poprawnie czyli widzę kto do mnie dzwoni. Przy wybieraniu głosowym też pokazuje imię osoby do której dzwonię. A przy
    przychodzących połączeniach tylko numer jest wyświetlany :-/. Telefon Sony Xperia T

Wysłane z mojego LT30p za pomocą Tapatalk 4

Użytkownik Świeżak Avatar tika777
    Mieszka w
    Laskowa
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 16V

Domyślnie

Drodzy Państwo mam problem z moją Alfą 159 SW a mianowicie z modułem Blue&me.

Moduł i cały system działały super aż tu nagle podczas zapalania samochodu system nie wstaje oraz przebieg miga. Radio gra tylko z płyt i tunera a USB oraz połączenie bluetooth milczą.
    Najpierw próbowałem samochodzik przeosiować. W tym czasie węzeł oznaczony jako Blue&me widniał na liście węzłów z problemami połączenia. Niestety po osiowaniu węzeł całkowicie zniknął - jedynym pozytywem było ustanie migania licznika przebiegu. O dziwo telefon nadal wykrywał moduł B&M po bluetooth ale nie było możliwości się z nim połączyć.

Próbowałem też aktualizować system wieloma pamięciami USB - program ze strony USB wykrywał wersję centralki, lecz instalacja nie postępowała.

Po wielu bojach wstępnie się poddałem bo nie wiem co robić.

Mój nr centralki to 50505921 - pomocy

CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

Użytkownik Znawca Avatar olo_84
    Auto
    Alfa 159 16V 150KM Distinsive SW 2006

Domyślnie

Chyba pozostaje wymiana modułu albo alfa domaga się lepszego audio

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
    EGR - OFF
    klapki - OUT
    DPF - ON

Użytkownik Świeżak Avatar tika777
    Mieszka w
    Laskowa
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 16V

Domyślnie

I w tym cały szkopuł - ASO wyceniło centralkę na niebagatelną kwotę 1400 zł i jeszcze rozglądam się za używką.

Co do lepszego audio to też trzeba przynajmniej 2tys wyłożyć, żeby było to sensowne ale nie chcę ingerować w systemy samochodu bo fabryczny B&M bardzo mi się podobał i wspaniale się go użytkowało