Ja przy okazji wizyty u Cinka, sprawdziliśmy ile koników ma moja 159, remapu nie robiłem bo mi więcej mocy nie potrzeba na tę chwilę.
Seria wyszła 215km i 428Nm z silnika 2,4 200
I jeszcze mój wykresik
Przyrost wyraznie zauważalny. Fajna elastyczność nie wymagająca redukcji przy wyprzedzaniu. Potencjał do dalszych wzrostów jest bo przyczepność jestnatomiast nie mam jak narazie w planach. Jak wiadomo jednak apetyt rośnie
. Trochę rozczarowało nietrzymanie mocy w serii mimo, że silnik i osprzęt w pełni sprawny. Liczyłem na około 250 KM po modzie.
Rybak, ale Paka ma wersje 210 konna - w 210 konnej 230 to sredni wynik...:-(
Dobre i zdrowe 210 idealnie trzymające serię i umożliwiające zrobienie 250ps to na pewno nie z allegro. Te auta mają spore problemy, ostatnio więcej lepszych 200tek robimy niż 210tek, niestety.
250ps z takiego auta shamowane na dobrej obciązeniówce przy racjonalnym doładowaniu to naprawdę niemała sztuka.
W 175tce z głowicą na małych kanałach i dużo gorszym przepływie pod 260ps zrobiłem dopiero przy doładowaniu 1,9bara i to koniec - aby cokolwiek więcej zwalczyć trzeba robić głowicę, nawet podnoszenie doładowania powoduje tylko wzrost EGT.
Pomijam fakt, iż auto nie jest nowe bo na 10 lat i przebieg allegrowy 172kkm a motor nigdy otwierany nie był....
- - - Updated - - -
Rybak - czemu niuton z dołu mocno skastrowany i moc niżej?
www.cinsoft.pl; http://www.facebook.com/CINSOFT
CHIPTUNING, MECHANIKA, MODYFIKACJE
USUWANIE DPF, EGR, KLAP WIROWYCH
HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA 4x4 MAHA LPS 3000
Czy wyczyszczenie dolotu powinno zaskutkować zwiększeniem mocy w moim aucie? Co może być przyczyną nie trzymania seryjnej mocy? Jeśli nie dolot to co? Tak jak pisałem już powyżej silnik i osprzęt jest sprawny.