Też mam dolne wahacze Delphi - też przeleciałem na nich jakieś 10 kkm i jest spoko. Inna rzecz, że wolałbym TRW, ale niestety nie było ich dostępnych od ręki, a troszkę mi się spieszyło jak je wymieniałem.
Ile płaciłeś za Delphi?Napisał krzychoo
Pozdrawiam.
- Rafał
Powiem tak.
Wymieniłem na szybko prawe wahacze, na dole OCAP u góry też jakiś zamiennik. Marzec zeszłego roku. Za 3 tygodnie po lewej góra/dół oryginały z allegro od polecanej "Bogusi".
We wtorek robili mi auto. Miał być rozwalony dolny prawy wahacz (OCAP) i z lewej tylna tuleja (na oryginale). Wyszło tak:
To jest wahacz OCAP - sworzeń (nie sugerować się folią TRW bo taki kupiłem nowy i już żałuję że przepłaciłem). Rozwalony jak widać i latał luzem.
A tak wygląda tuleja wahacza OCAP .
I teraz z lewej panowie zciągneli oryginał i... sworzeń w IDENTYCZNYM stanie - rozerwana guma, majta się luzem. Tulei nie zdążyłem fotnąć bo rozerwali chcąc założyć tuleję którą kupiłem na ich sklepie... ALE się okazało że tuleja miała 21mm średnicy wewnętrznej, a wahacz ma 20mm - NIE do kupienia w takim wymiarze- dupa mości panowie, musiałem brać co było czyli wahacz nowy.
Dalej - w tle na zdjęciu drugim widzicie górny wahacz, no więc -> jeszcze jedna fota .
Tak wygląda nieoryginalny wahacz górny, oryginał lepiej na tyle żeby go jeszcze nie ruszać ale do zimy nie wytrzyma. Ja z tym autem raczej też (czyba że zmienię miejsce zamieszkania na takie gdzie są normalne drogi).
Podsumowując. Od wymiany zrobiłem na tym zestawie 16 tyś km :!: z czego może ze 4 tyś w trasie reszta w tym zapyziałym Wałbrzychu z najgorszymi drogami w całej europie.
Wyszło, że nie ma bata, szkoda kasy, lepiej iść za różnice zalać się patrząc na te drogi albo zbierać i wynieść się w pizdu z tej dziury.
Pozdrawiam serdecznie.
Widziałem reklamę tej firmy w TV.
Co myślicie o tych wahaczach? Cena jest wręcz niewiarygodna. Czy znacie tego producenta?
http://allegro.pl/item452431930_waha..._qap_gwar.html
Pozdrawiam.
- Rafał