Witam, moj kluczyk scyzoryk otwiera i zamyka dzrzwi tylko gdy jest blisko stacyjki lub w niej... stad uważam ze na pewno sie nie rozkodował, bateria zoastała wymieniona, czy ma ktoś pomysł co mozę być przyczyną ? pozdrawiam
Witam, moj kluczyk scyzoryk otwiera i zamyka dzrzwi tylko gdy jest blisko stacyjki lub w niej... stad uważam ze na pewno sie nie rozkodował, bateria zoastała wymieniona, czy ma ktoś pomysł co mozę być przyczyną ? pozdrawiam
Ja mam podobny problem, z tym jednak, że czasami uda mi się otworzyć i zamknąć samochód przykładając klucz do zamka drzwi. To samo jest z bagażnikiem. Czasami muszę kilkanaście razy nacisnąć przycisk otwierania, żeby móc dostać się do samochodu... Nie jest to problem z baterią, bo baterie wymieniałem dwukrotnie - dla pewności.
jutro rozbiore kluczyk i podjade do kumpla elektryka. Napisze co udało się zrobic
Naprawa takiego kluczyka może nie być taka prosta, tam prawdopodobnie pada "końcówka mocy" i dlatego masz słaby zasięg. Rozmawiałem już z specem z Wrocławia na temat tych kluczyków. Rada jest jedna kupić jakiś kluczyk na allegro może być od anglika i on przekłada sam "dekoder" i wtedy zasięg powraca i nie trzeba dodawać nowego kluczyka. Nie każdy elektronik to zrobi i nie każdy kluczyk tak można bo było parę wersji
Ewentualnie może coś być z odbiornikiem/anteną w kompie auta. Od wilgoci np.
a gdzie ta anten jest
Mi spec powiedział, że sygnał z kluczyka idzie silny, więc problem powinien być wewnątrz auta.
Jeżeli się nie mylę to układ odbiornika jest na płytce ECU. W celu poprawienia lutów itp. trzeba wyciągnąć z auta kompa.
Btw, sam przez długi czas bawiłem się z tym problemem, przez jakiś rok było ok a po zimie znowu nie działał. Moje rozwiązanie? Wsadziłem nową centralkę od zamka- mam teraz niewielki pilot, który działa do około 150m od auta, otwiera też bagażnik.
Pzdr
Na 100% rozmawiałes z tym Panem Mariuszem oto jego stronka
http://www.emel-alarmy.pl/uslugi.htm
Sam u niego robiłem taką operacje
naprawionedziała lepiej niz przez awarią