Strona 14 z 24 PierwszyPierwszy ... 4567891011121314151617181920212223 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 232

Temat: Chcę kupić ale się boję

Użytkownik Alfa i Omega Avatar barat
    Mieszka w
    Czerniejewo/Września/Gniezno i czasem Konin
    Auto
    Była [A147 1.9JTD 115KM], jest [E39 530i 231KM]

Domyślnie

To może ja się wypowiem - mam swoją 147 praktycznie 2 lata. Zrobiłem niecałe 30tys km. Ani razu nie zdarzyło mi się, że nie mogłem jechać bo Alf zaniemógł. Nawet jak była zima i -30* to po 10 godzinach stania na dworze auto odpalało bez problemów.
    Co do awaryjności - w zasadzie u mnie zawieszenie, termostat, rozrząd, teraz czekają mnie przeguby.
    Olej wymieniam regularnie, filtry też.
    Spalanie (i info o naprawach) z 27tys km można zobaczyć na moim motostat.
    Oleju nie bierze (mimo, że to 5w40), jeździ fajnie.
    Ja tam jestem zadowolony, aczkolwiek "gołodupcom" bym nie polecił - warto mieć jakiś zapas gotówki na start + pieniadze na regularne wymiany oleju i filtrów i dokonywanie napraw gdy coś się dzieje, a nie - gdy już nic się nie dzieje

Mam jednak porównanie do Toyoty Cariny E oraz Yaris 1.0 ... te dwa auta mają zdecydowanie niższe wymagania gotówkowo-naprawczo-serwisowe. Odpalasz i jedziesz Ja i mój ALF jednak się lubimy ... ale to moje pierwsze auto, więc mam first-car syndrom
    @ Mój ALF

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Wieruszów
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 JTS LPG 2002r po LF

Domyślnie

Cytat Napisał Ciamas Zobacz post
    Ślepyś, według opisu sprzedającego to ma być kierownica multimedialna więc pewnie, że nie jest multifunkcyjna Kwestia tylko jakie multimedia oferuje
    Faktycznie .MEA CULPA
    No jakie media?:
    -kręci
    -trąbi
    -strzela poduchą
    Moja Bella

Now
    Gość

Domyślnie

Dobra. Dziękuję wszystkim, którzy opisali tutaj swoje spostrzeżenia i podzielili się radami. Muszę się zastanowić bo samochód ma być raczej eksploatowany na dziurawych Wrocławskich drogach, głównie przez kobiete itp.

Jest piękna ale może macie rację , że zbyt delikatna jak na nasz kraj.

Jeszcze raz bardzo dziękuję i jak kupię to sie pochwalę

Użytkownik Alfa i Omega Avatar barat
    Mieszka w
    Czerniejewo/Września/Gniezno i czasem Konin
    Auto
    Była [A147 1.9JTD 115KM], jest [E39 530i 231KM]

Domyślnie

Jak do miasta, przez jedną osobę to może jednak kupić jakąś Yaris z silnikiem 1.0?
    @ Mój ALF

Użytkownik Rowerzysta Avatar michal_evo1
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 jtd 16v 2004r

Domyślnie

Cytat Napisał barat Zobacz post
    Yaris z silnikiem 1.0?
    bo zaraz zwymiotuję... A tak na poważnie, to własnie kobiety kupują auta oczami nie rozsądkiem i teraz wszystko zależy czy chcesz zrobić przyjemność swojej kobiecie, czy mieć teoretycznie względny spokój z bezawaryjnością toyoty...

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

od sprawiania przyjemności kobiecie to chyba inne sprawy są niż auto

no ale to już może kwestia tego co kto może zaoferować

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Kołobrzeg
    Auto
    147

Domyślnie

Możesz jeździć po mieście, tylko trzeba studzienkę ominąć albo gigant dziurę, napewno nie wytrzyma tyle co golf i puszkopodobne. Ale jeśli nie będziesz oszczędzał na zawieszeniu, tzn Lepszej jakości części to nie będzie źle, napewno będzie droższa w obsłudze niż niemieckie kompakty, jeśli nie chcesz jeździć do mechanika za często to jak już tam będziesz to naprawiaj auto kompleksowo przez co drożej, niestety nie można sobie pozwolić na odkładanie napraw (sam się przekonałem) na później bo dochodzą do tego wtedy inne elementy.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar kkameleon
    Mieszka w
    dolnośląskie
    Auto
    Alfa Romeo 147 1,9 16V JTD 150 KM

Domyślnie

Cytat Napisał michal_evo1 Zobacz post
    A tak na poważnie, to własnie kobiety kupują auta oczami nie rozsądkiem i teraz wszystko zależy czy chcesz zrobić przyjemność swojej kobiecie, czy mieć teoretycznie względny spokój z bezawaryjnością toyoty...
    dokładnie tak jest-mi też próbowano "wmusić" Yaris,Clio czy jakąś inną Ibizę ale od kiedy zobaczyłam 147 nie było nawet mowy o innym aucie więc zgadzam się z kolegą Michal_evo1 w 100%-kobiety kupują auto przede wszystkim oczamija uparłam się że moja Alfa ma być po lifcie,czarna i koniecznie z beżowym środkiem(inne kolory nie wchodziły w grę) i dlatego szukałam swojej dobre pół roku-na szczęście miałam w sobie tyle rozsądku że oglądałam auto z facetami którzy się na tym naprawdę dobrze znają(chłopak i kumpel)i dopiero gdy oni stwierdzili że jest ok i warto kupić ja wsiadałam do środka i oglądałam czy to jest właśnie to i jak na razie nie żałuję. przeciwnie z dnia na dzień podoba mi się coraz bardziej. mimo że niedawno pojawiła się pierwsza awaria i musiałam wymienić sprzęgło ( a jak wiadomo nie jest to tania rzecz) to wiem że każde auto czasem się psuje a Alfa daje mi ogromną przyjemność z jazdy.
    Więc jeżeli kolega chce kupić dla żony Alfę 147 to popieram,ja swojej decyzji nie żałuję a poza tym....jak będzie niezadowolony lub auto nie spełni jego oczekiwań to zawsze może je sprzedać i kupić np. Yariskę

Użytkownik Maniak resoraków Avatar FerraEnzo
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulietta 2.0 jtdm (170cv)

Domyślnie

Cytat Napisał kkameleon Zobacz post
    Więc jeżeli kolega chce kupić dla żony Alfę 147 to popieram,ja swojej decyzji nie żałuję a poza tym....jak będzie niezadowolony lub auto nie spełni jego oczekiwań to zawsze może je sprzedać i kupić np. Yariskę
    Exactly

Użytkownik Rowerzysta Avatar michal_evo1
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 jtd 16v 2004r

Domyślnie

Cytat Napisał kkameleon Zobacz post
    zgadzam się z kolegą Michal_evo1 w 100%-kobiety kupują auto przede wszystkim oczami
    Dziękuję za kobiece wsparcie, kolega Bociek widocznie widzi tylko tę jedną możliwość, ale jak dorośnie, to może rozszerzą się jego horyzonty w tym temacie