Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Temat: Nawigacja do Giulietty, pytania przed kupnem

Użytkownik Świeżak
    Auto
    alfa romeo giulietta

Domyślnie Nawigacja do Giulietty, pytania przed kupnem

Witam ponownie, jako że giulietta mojej dziewczyny ma wszystko za wyjątkiem nawigacji, pomyślałem że dokupię NAVI, tyle że na rynku wtórnym jest niewiele egzemplarzy.

http://allegro.pl/listing/listing.ph...acja+giulietta - 4 sztuki

w ASO powiedzieli że jesli zainstaluje taka nawigacje to strace gwarancje na komputer o ile nie bede potrafił udowodnic ze komputer nie działa z powodu owej zakupionej na rynku wtórnym części.

nie pytajcie mnie o tom toma i dlaczego sobie tom toma nie kupuje, póki co myślę o fabrycznej (tak mam port do nawigacji tom tom).

pytanie polega na tym - gdize i za ile moge dostac soft mapy etc. bo niektorzy sprzedaja mapy w komplecie a niektorzy nie.

jesli macie jakies uwagi instalacyjno-montazowe o ktorych ja na bank nie wiem bo jestem w tym zielony to tez dajcie komenta.

Alan22
    Gość

Domyślnie

Poczekaj moze az wyjdzie lift.
    Navi pewnie bedzie w desce zamiast radia. Moze łatwiej bedzie coś 2DIN dobrać.

Użytkownik Znawca Avatar lechtak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Mito TCT 135 KM / Giulia Veloce Pakiet Q

Domyślnie

Kup ramkę DIN2 (np. to ) wymień radio na stacje multimedialną ( np. to ) i będzie lepiej niż w oryginale. Do tego kamera przód, tył, cyfrowy TV, dwa monitory na zagłówki i 11 tys. lżejszy.
    Ostatnio edytowane przez lechtak ; 04-05-2013 o 20:43

Użytkownik Świeżak
    Auto
    alfa romeo giulietta

Domyślnie

no pomysł świetny ale wydanie prawie 8 k na nawigacje to troche zbyt duza ekstrawagancja.

Użytkownik Znawca Avatar lechtak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Mito TCT 135 KM / Giulia Veloce Pakiet Q

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar gdynianka
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    biała QV, 2011

Domyślnie

a sprawdzales moze, czy 6,5 ekran+ramka wejda na nieco zaokraglona powierzchnie w Julce? w Mercu jak w starej komodzie-ta pow. jest prosta i to pasuje...?

Użytkownik Świeżak
    Auto
    alfa romeo giulietta

Domyślnie

no a skad wziaść sterownik cd do nawigacji fabrycznej i mapy? ile to kosztuje ?

Użytkownik Embrion
    Auto
    Giulietta 1.4 MA TCT, 916 Spider 2.0 TS

Domyślnie

Przepraszam za OffTopic, ale temat zbieżny. Czy wiecie może czy można gdzieś dostać sam uchwyt/mocowanie nawigacji TomTom pasujący do złącza w desce rozdzielczej? Mam całkiem jeszcze sprawną navi, ale muszę z niej korzystać przez standardowy uchwyt (kabelek biegnący od niej do gniazda zapalniczki nie wygląda 'apetycznie'). Pomocy

Użytkownik Pirat drogowy
    Auto
    Saab 900 LPT classic & BMW 318d F30

Domyślnie

Cytat Napisał ilm Zobacz post
    Witam ponownie, jako że giulietta mojej dziewczyny ma wszystko za wyjątkiem nawigacji, pomyślałem że dokupię NAVI, tyle że na rynku wtórnym jest niewiele egzemplarzy.

http://allegro.pl/listing/listing.ph...acja+giulietta - 4 sztuki

w ASO powiedzieli że jesli zainstaluje taka nawigacje to strace gwarancje na komputer o ile nie bede potrafił udowodnic ze komputer nie działa z powodu owej zakupionej na rynku wtórnym części.

nie pytajcie mnie o tom toma i dlaczego sobie tom toma nie kupuje, póki co myślę o fabrycznej (tak mam port do nawigacji tom tom).

pytanie polega na tym - gdize i za ile moge dostac soft mapy etc. bo niektorzy sprzedaja mapy w komplecie a niektorzy nie.

jesli macie jakies uwagi instalacyjno-montazowe o ktorych ja na bank nie wiem bo jestem w tym zielony to tez dajcie komenta.
    Szkoda twojego czasu i pieniędzy.
    Firmowa nawigacja jest po prostu słaba. Mam i wiem coś o tym. Mapy są na karcie sd i powinny być razem z modułem nawigacji. Jeśli ich nie ma to musisz dokupić razem z kodem do odblokowania. Z reszta kod musisz dostać również w I przypadku. Nie wiem czy wiązka kokpitu jest przygotowana pod nawigacje. Co jeśli będziesz musial wiązkę pod nawi dokupić i cały kokpit rozbierać? Moim zdaniem Tom Tom jest więcej wart niż ta firmowa nawi.

Sent from my MB860 using Tapatalk 2

Użytkownik Alfa i Omega Avatar milleniusz
    Mieszka w
    Wawa
    Auto
    Giulietta 1.4 MA

Domyślnie

Cytat Napisał ilm Zobacz post
    no pomysł świetny ale wydanie prawie 8 k na nawigacje to troche zbyt duza ekstrawagancja.
    Szczególnie, że w każdym smartfonie jest Google Maps, który robi to samo za darmo, tylko znacznie dokładniej. I nawet gada przez B&M.
    ___