Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Temat: Zakup AR 159 1.9JTDM a może jednak 2.2 JTS ?

Użytkownik Rowerzysta Avatar Cezar_DE
    Mieszka w
    Bad Homburg
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.2 JTS '07 Nero Carbonio

Domyślnie

Cytat Napisał MK22 Zobacz post
    Na autostradzie przy prędkości od 140-220 km/h 10.5 litra. W mieście od 11 do 13 max.
    Przy prędkościach dochodzących do maksymalnej spalanie masz na poziomie 10,5l? U mnie jazda po autostradach z Vmax<160 km/h wiąże się z podobnym spalaniem - próba powtórzona kilkukrotnie na tym samym odcinku 730km (Frankfurt-Wrocław). I nie uważam, że szaleje jakoś szczególnie na drodze. Jakbym chciał jechać w okolicach 180 km/h to myślę, że na tej trasie dwa baki bym spokojnie obrobił.... MK22, czy Ty masz jakieś dyfuzory pomontowane czy co?

Co do miasta, to u mnie podobnie - aktualnie mam przejechane 500 km w samym mieście (krótkie 3km odcinki, na zimnym silniku) i komputer pokazuje 11.8 :/

Nie żebym narzekał - taki urok pięknego pomruku przy 4000 RPMach

Zdrowia!
    Czarek

Użytkownik Świeżak Avatar wit_maj
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Stelvio 2.0 TB, Brera 2.4 jtdm Q-Tronic, 159 1.9 jtdm Q-Tronic, GTV 2.0 T.Spark

Domyślnie

Cytat Napisał Cezar_DE Zobacz post
    Przy prędkościach dochodzących do maksymalnej spalanie masz na poziomie 10,5l? U mnie jazda po autostradach z Vmax<160 km/h wiąże się z podobnym spalaniem - próba powtórzona kilkukrotnie na tym samym odcinku 730km (Frankfurt-Wrocław).
    Do 160km/h jest faktycznie 10,5l u mnie Mnie to nie przeszkadza zbytnio, co do jazdy z prędkością 220km/h, zrobiłem kiedyś taką małą próbę przy tej prędkości, oczywiście na niemieckiej autostradzie Skasowałem spalanie średnie w komputerku i jechałem przez jakieś 5km z prędkością maks co się dało wycisnąć, na liczniku 228-229km/h więcej nie chciał, średnie spalanie 21l/100km

Pozdro

Użytkownik Rowerzysta Avatar koziolek
    Mieszka w
    Halmstad
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.2 JTS

Domyślnie

Ja również mogę szczerze polecić 2.2 jts
    Spalanie tak jak u kolegów czyli średnie około 9 litrów, a na trasie idzie zbić przy spokojnej jeździe nawet 7,5 litra więc nie ma strachu. Dynamiczny silnik, u mnie jak na razie mogę rzec zerowy pobór oleju z czego jestem zadowolony, z rozrządem też odpukać problemów na razie nie mam a ujechałem już trochę kilometrów. Jeśli będzie potrzeba zrobię i będę cieszył się dalej z jazdy. Nie zmieniłbym na diesla jak na chwilę obecną chociaż słyszałem że 2.4 też świetne silniki