Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 53

Temat: Policjant radiowozem popsuł mi mi Alfę

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    lubelszczyzna
    Auto
    155 1.8 16v T.Spark 103 kW 1996r.

Domyślnie

No ale jak widzisz QBA są ludzie (a jest ich sporo i jeszcze krzyczą na mnie), którzy chcą zrobić ulepa za 3400

Bonzaj - przy sprzedaży auta inna jest gadka gdy wyciągasz fakturę za naprawę w ASO...

Użytkownik Znawca Avatar Izane
    Mieszka w
    Mysłowice- Śląskie
    Auto
    Alfa 159 1.9JTDm, MiTo 1.4 155KM Były: Alfa Romeo Giulietta QV TCT,Alfa Romeo 156 2.4JTD

Domyślnie

Cytat Napisał bonzaj Zobacz post
    To sobie zrobiłeś na złośc, trzeba było brac gotówkę i robic w dobrym warsztacie gotówkowo za np 10000 a reszta do kieszeni swojej a nie warsztatu
    Ty chyba w ogóle nie masz pojęcia jak to działa, więc nie udzielaj się swoimi błędnymi "myślami". (Tak, pracuję w ubezpieczalni)

Podpowiem ci tylko trochę: Jakby wziął gotówkę i robił w warsztacie za 10 tyś zł to by był 2200 zł w plecy.

Oblicz sobie... czemu.

Pozdrawiam
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150@190 KM
    Alfa Romeo MiTo 1.4 T.B. 155KM
    Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT '16

Alfa 156 2.4 JTD CF2 136@175 KM 370 NM Sportpack

"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"

Użytkownik Romeo Avatar bonzaj
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    alfa romeo 156 sw 105 KM 2000

Domyślnie

Tak się składa ,że w ciągu roku robiłem scenika i mazde 626 . Brałem gotówkę z odszkodowania jechałem z uszkodzonym samochodem do warsztatu.@@ Izan dla twojej wiadomości Akropol Balicka Kraków i tam robiłem( 10000 rzuciłem przykładowo przecież rozbitka nie widziałem). Scenik wyceniona naprawa na 2900 kosztowała 1700, Mazda 3300 zrobiona za 2500 + dodatkowo wstawiona reparaturka jednego boku i malowanie. Więc to ty @@Izan nie mąc w głowie poszkodowanemu. Dokumentacje napraw mam przesłac .???

- - - Updated - - -

Cytat Napisał omron8 Zobacz post
    Bonzaj - przy sprzedaży auta inna jest gadka gdy wyciągasz fakturę za naprawę w ASO...
    i jeszcze ksiazke serwisową z allegro dopłacaja wtedy kupujący extra 10%

Użytkownik Alfa i Omega Avatar kamillll
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Auto
    159 1.9 16v 177HP@402nm by @sdero

Domyślnie

To sobie zrobiłeś na złośc, trzeba było brac gotówkę i robic w dobrym warsztacie gotówkowo za np 10000 a reszta do kieszeni swojej a nie warsztatu

niestety prawo na to pozwala i w tym kraju jest jak jest i jeżdzi co jeździ...moim zdaniem nie ważne ile serwis kasuje. powinno być bezgotówkowe rozliczenie w ASO i przywrócenie pojazdu do stanu sprzed stłuczki. a nie wypłata, dziubanie na sztuke i później takie szroty jeżdżą bo jeden z drugim chce przyrobić tysiaka...

Użytkownik Znawca Avatar Izane
    Mieszka w
    Mysłowice- Śląskie
    Auto
    Alfa 159 1.9JTDm, MiTo 1.4 155KM Były: Alfa Romeo Giulietta QV TCT,Alfa Romeo 156 2.4JTD

Domyślnie

Tak się składa ,że w ciągu roku robiłem scenika i mazde 626 . Brałem gotówkę z odszkodowania jechałem z uszkodzonym samochodem do warsztatu.@@ Izan dla twojej wiadomości Akropol Balicka Kraków i tam robiłem( 10000 rzuciłem przykładowo przecież rozbitka nie widziałem). Scenik wyceniona naprawa na 2900 kosztowała 1700, Mazda 3300 zrobiona za 2500 + dodatkowo wstawiona reparaturka jednego boku i malowanie. Więc to ty @@Izan nie mąc w głowie poszkodowanemu. Dokumentacje napraw mam przesłac .???

- - - Updated - - -

i jeszcze ksiazke serwisową z allegro dopłacaja wtedy kupujący extra 10%
    Dalej mącisz bo teraz piszesz już o czym innym.

Napisałeś np. 10000.... trzeba było napisać np 6000 zł, wtedy byłby do przodu, a to co podałeś to zły przykład i tyle. Pogódź się z tym, a nie teraz bronisz się w inną stronę i twierdzisz, że Ja mące.

Dostałby 7800 zł, więc każda naprawa poniżej tej kwoty będzie na plus dla niego, powyżej już na jego minus. Czyli Twoje przykładowe "np" 10 000 zł było... złym przykładowym "np" i tyle Przykłady też powinny być słowne, a nie później się tłumaczyć, że to był "tylko przykład".

Zarabiać na ubezpieczalniach można, sam rok temu dostałem za 3 elementy 1600 zł, gdzie tylko jeden był do malowania, a reszta polerka więc do przodu dużo, oczywiście, że można, tylko czasem ludzie przesadzają i później jeżdżą szroty tak jak napisał kamillll.
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150@190 KM
    Alfa Romeo MiTo 1.4 T.B. 155KM
    Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT '16

Alfa 156 2.4 JTD CF2 136@175 KM 370 NM Sportpack

"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"

Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

[QUOTE=kamillll;1183094]niestety prawo na to pozwala i w tym kraju jest jak jest i jeżdzi co jeździ...moim zdaniem nie ważne ile serwis kasuje. powinno być bezgotówkowe rozliczenie w ASO i przywrócenie pojazdu do stanu sprzed stłuczki. a nie wypłata, dziubanie na sztuke i później takie szroty jeżdżą bo jeden z drugim chce przyrobić tysiaka...[/QUOTE
    Ja to robiłem dla siebie, a nie na sprzedaż dalej te samochody są u mnie w sceniku był tył robiony ,używana tylna klapa i szyba uchylna + pierdołki. mazda lewy tylny błotnik zderzak i felga +malowanie. A aropol to duża firma z autoryzacja Daewoo i robione na fakturę. Ubezpieczenie Oc sprawcy z Pzu a drugi bodajże HDI
    Ostatnio edytowane przez bonzaj ; 11-05-2013 o 10:00

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Przemyśl- okolice
    Auto
    166 2,4JTD 150KM, 159 2,0JTDM 170KM, Giulietta 2.0 140KM

Domyślnie

Panowie auto robię dla siebie i przez najbliższe 3 lata nie planuje go sprzedawać, nie naprawie auta w ASO bo TU wyceniło wartość auta na 7600zł co jest dla mnie kpiną i tylko o to tak naprawdę w tym temacie chodzi, a po za tym kupiłem już wszystkie graty, mam swojego magika który tak mi naprawi auto że tylko z miernikiem da się zobaczyć że było coś robione (widziałem jak z 2 BMW złożył jedno idealne, i wiele innych jego dzieł widziałem).

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mat09
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Giulia Veloce Ti Trofeo White

Domyślnie

A ja mam trochę inne pytanie.
    Czy policjant wsadził sobie mandat za stłuczkę?

Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał mat09 Zobacz post
    Czy policjant wsadził sobie mandat za stłuczkę?
    Do d.......

Użytkownik Romeo Avatar grzdylu
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 3,0 V6

Domyślnie

miałem podobną sytuację, z OC sprawcy mieli mi wypłacić odszkodowanie w mojej GTV. Chciałem bezgotówkowo, pojechałem do Carserwisu w Warszawie tam Pan z PZU ocenił szkodę całkowitą przy wartości auta 6tyś poprosiłem go, żeby mi znalazł gdziekolwiek na świecie takie auto z takim silnikiem za 6tyś...nawet szukaliśmy na autoscout i dupa PPan powiedział, że mimo to on nie może przyjąć auta do naprawy. Pojechałem do innego serwisu blacharskiego FAP (po wschodniej stronie Wisły) przyjechał rzeczoznawca PZU wycenił robotę na 7tyś i warsztat zrobił robotę na nowych częściach i po sprawie... także jedź do innego rzeczoznawcy i innego warsztatu a na pewno będzie ok.

No chyba, że chcesz jeszcze zarobić na tej całej sprawie to wtedy inna inszość...
    Born to be wild.