Czyli tzw. 3-strefową?
Ja wlasnie po serwisie, 170zl za pelna opcje (filtr wymienilem sobie sam wczesniej). Sprezarka juz nie halasuje.
Dostalem tez takie info z komputera:
Odessany gaz 0,32 Kg
Gaz naladowany 0,51 Kg
Olej naladowany 020 gr
Czas prozni 030 min
Mam nadzieje ze bedzie sie sprawowac ok![]()
Jak jest tzw. klima 3 strefowa to gazu wchodzi więcej
ja mam dwustrefową....
czyli nabić 460?
mam nadzieje że wtedy wirnik nie będzie hałasował?
Z tego co pisałeś wcześniej problem występuje głównie przy wyższych temperaturach wszystko wskazuje na to że masz za dużo czynnika w układnie nabij 460g i jak na moje problem zniknie. Zwróć uwagę jeszcze na to czy wentylator chłodnicy cały czas pracuje na wysokich obrotach to też wskazuje na zbyt dużą ilość czynnika w układzie warto wiedzieć jeszcze ile było wcześniej oleju w układzie i ile oleju zostało uzupełnione
Odkopuję, bo mam podobny problem jak autor tematu. W ogóle nie działa mi nawiew, sprawdzałem błędy i pokazuje błąd B1810 - nie pamietam, co dokładnie oznaczał ale coś ze zwarciem masy.
Generalnie od paru dni nie działa mi ten nawiew, ale dzisiaj jak zapaliłem auto, to włączył się, a po wyłączeniu już się nie uruchomił. Sądzę więc, że to faktycznie może mieć coś wspólnego z masą.
Teraz pytanie, gdzie tej masy szukać?
na pewno diagnozowal;es uklad klimatyzacji a nie np silnik?
P1810 Zawór TFP Pozycja przełącznika obwodu / Transmission Napęd na 4 koła Wskaźnik niskiego zwarcie do akumulatora
Tak, na pewno - może pomyliłem kod błędu.
dzięki za informację
Jak mi nabijali to nie było mnie przy całej operacji.
Teraz postoje i wszystko posprawdzam,
zapowiadają się upały więc specjalnie pojadę w ciepły dzień.....
Jednak nie pomyliłem kodu błędu, tutaj screen z MESa:
AlfaOBD opisywała ten błąd jako zwarcie masy(nie pamietam dokładnie)
Pomóżcie znaleźć tą masę, bo się ciepło zrobiło!![]()