Strona 20 z 24 PierwszyPierwszy ... 101112131415161718192021222324 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 232

Temat: Chcę kupić ale się boję

Użytkownik Romeo Avatar malin2k5
    Mieszka w
    Połczyn-Zdrój
    Auto
    Giulietta QV Nero Etna, Alfa Romeo 156 SW '02 BLU VELA, 126p '78

Domyślnie

Cytat Napisał michal_evo1 Zobacz post
    Jak by mnie było stać, też bym kupił nową octavię
    A ja bym nie kupił

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147 1,9jtd

Domyślnie

Cytat Napisał michal_evo1 Zobacz post
    Tak, dokładnie ten silnik, jestem pewny, przebieg też jest 100% bo koleś jeździ tym od nowości, a salon w Tarnowie, Auto Bączek, czy jakoś tak. I bez sarkazmu proszę, opisuje tylko sytuację kumpla, nie twierdzę że to są złe samochody, wręcz przeciwnie, ale chcę pokazać tylko że wszystko się psuje. Wiem że ten silnik ma wśród mechaników opinię bezawaryjnego, jednak w tym przypadku tak nie było, co więcej, przy pierwszym remoncie w okolicach 200000 okazało się że na jednym tłoku nie było pierścienia wogóle... Dlaczego, jest zagadką do dzisiaj. Koleś kupił sobie teraz octavię z 2010r 1.6 tdi, więc chyba mimo wszystko jest zadowolony z tego auta.
    Jak by mnie było stać, też bym kupił nową octavię, ale mnie nie stać i jeżdżę 10 letnią 147 i mimo wszystko swojego wyboru nie żałuję! Pozdrawiam

Powiem tobie że pierwsze słyszę o takim przypadku w 1,9tdi no chyba że kolega zalewał auto bio ester czy jak to się tam nazywa ,te silniki są trwałe i raczej cięzko je zakatować moja znajoma posiada octavię 1 z takim właśnie motorem i ostatnio przekroczyła 350tyś (od nowości w rodzinie ) i nic zero ingeręcji w motor auto gada aż miło także jakoś pechowo trafił kolega z tym swoim

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    lubelszczyzna
    Auto
    155 1.8 16v T.Spark 103 kW 1996r.

Domyślnie

U nas powyżej 350 i nawet sprzęgło nieruszane... A to niepierwsze 1.9 u nas.
    Brak pierścienia trudno nazwać awarią

- - - Updated - - -

turbawka 2 razy regenerowana
    Czyli jedno turbo na 100.000km? Nie wierzę! Musiał bez oleju lub pompy olejowej jeździć... W tych silnikach turbo dożywa do końca!

MrGzimski
    Gość

Question Nowy samochód

Witam serdecznie Forumowiczów!

Jestem tu nowy i trafiłem tutaj ponieważ jestem na kupnie auta, i wpadła mi w oko pewna Alfa 147 rok 2003 1.9JTD, skóra, elektryka pełna, climatronic, centrala, tempomat i pewnie jeszcze kilka ciekawostek.

Dawno temu jeździłem hondą civic ( a nawet dwiema)...

Piszę do Was aby się dowiedzieć co nie co o Alfach... Mam szansę kupić w/w samochód za 9 tys zł do rejestracji. Sprowadzony z Włoch, przebieg na liczniki 199 tys. i wg mnie pewnie taki jest bo oprócz małego rozcięcia skóry na siedzisku kierowcy, reszta foteli prawie jak nowe.

I teraz pytanie, nigdy nie jeździłem alfą nie serwisowałem jej itd... Jak wygląda kwestia serwisu, wymiany części, rozrząd, hamulce, zawieszenie??

Nie da się ukryć że po jeździe próbnej zakochałem się w niej

Proszę o pomoc i wskazówki co i jak ...

PS.
    Jeśli napisałem posta nie tam gdzie trzeba to z góry przepraszam !

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Kazek
    Mieszka w
    Poz
    Auto
    156 1,9 M-jet 150KM 2005r

Domyślnie

Chłopie te 16min spędzonych na forum mogłeś przeznaczyć na przeszukanie forum w celu znalezienia odpowiedzi (których jest cała masa!) a nie na pisanie nowego tematu
    156 1,9 M-jet 150KM 2005r

MrGzimski
    Gość

Domyślnie

Właśnie takiej odpowiedzi oczekiwałem... dzięki że poświęciłeś swoją jedną minutę na tego posta... Chodziło mi o Wasze opinie co do tego modelu auta, czy za te pieniądze to nie wydaje się za niska cena itd??

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Czego oczekujesz, ze ktoś Ci na tacy wszystko napisze? Takie pytanie jak twoje pojawiają sie kilka razy w tygodniu więc niektórym już się znudziło pisać w kółko to samo. Skoro chcesz kupić auto i wydac na nie 9 tys złotych to chyba wypadało by sie pofatygowac i poszukac już istniejących tematów. Na forum znajdziesz wszystkie informacje dotyczące 147. Na co zwracac uwage przy zakupie, o awaryjnośći, kosztach napraw itp itd wystarczy poświecic troche czasu, a nie iśc na łatwiznę. Wyjdzie Ci to na dobre bo zaoszczedzisz sobie stresu w uzytkowaniu auta.

MrGzimski
    Gość

Domyślnie

Właśnie szukam, ale widzę że wszyscy bardzo pomocni jesteście

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

A Ty bardzo leniwy Najpierw poczytaj trochę o tym modelu, jak poczytasz o podstawowych sprawach, o które wyżej pytasz i nadal będziesz miał jakieś wątpliwości wtedy chetnych do pomocy znajdziesz. Jesli pierwsze co zrobiłeś po zarejestrowaniu sie na forum to założenie tematu z podstawowymi pytaniami to nie licz, ze sie wszyscy na hura rzuca do pomocy

MrGzimski
    Gość

Domyślnie

wiem o co chodzi dzięki że w ogóle się wdałeś w rozmowę ze świeżakiem na forum hehe coś tam już czytałem przez weekend bo oglądałem w piątek ten samochód.
    W sumie to piszą że drobne problemy z elektryką, że zawieszenie nie lubi polskich dróg(jakie są każdy wie). O silniku w zasadzie słyszałem same pozytywne opinie.
    Z tym że ogólnie tak się utarło że alfy lubią się psuć...