Jeżeli nie polecasz to napisz co jest z nią nie tak - to jest temat dla szukających auta i komuś z pewnością się przyda rzetelna informacja.
Jeżeli nie polecasz to napisz co jest z nią nie tak - to jest temat dla szukających auta i komuś z pewnością się przyda rzetelna informacja.
AR 147 1.9 JTD 8V (2004)
AR 159 1.9 JTDm 16V (2007)
Audi A6 Avant 3.0 TDI V6 (2012)
Czy na temat tego samochodu coś już było? Szukałem, ale ogłoszenia po pewnym czasie wygasają i niestety nie udało mi się odnaleźć odpowiedzi (być może ją przeoczyłem).
Alfa z Poznania, Polcar, jtdm 2007r.
http://polcar.otomoto.pl/alfa-romeo-...C27619294.html
Będę wdzięczny za jakieś info.
Ostatnio edytowane przez neo77 ; 20-05-2013 o 14:20
Niestety miałem przyjemność jechać tym autem. Może zacznę od obsługi... TRAGEDIA to mało powiedziane, ładnie to ujmując, można by rzec w ładnych słowach, iż nie są zbyt mili. Auto to totalna dezela. Pierwszy bieg bardzo źle wchodzi, dziwne odgłosy spod maski (może mechanikiem nie jestem ale to nie pierwsza moja alfa, którą chciałem kupić), plastyki w środku w niektórych miejscach połamane, konsola mocno porysowana, blachy źle spasowane. Po jeździe testowej bagażnik nie chciał się otworzyć.
Dzięki za info. Wszystko jasne. Z polcaru powiedzieli tylko, że jest malutki problem z piątka i szóstką... Ok, zaoszczędziłem czas i pieniądze![]()
Koledzy byłem na przeglądzie przed zakupowym.
Generalnie autko bez uwag. Jedyny problem to zapocona uszczelka przy misce olejowej od skrzyni (automat). Nie ma wycieków tylko się poci w tym miejscu.
Więcej wad ten samochód nie ma, ale mam obawy czy nie są to początki większych problemów.
Pytanie z innej beczki. Załóżmy, że znalazłem poza naszym pięknym krajem Alfę, która mi odpowiada. Czy jest jest jakaś firma (lub Samarytaninna forum, która pomoże sprowadzić mi auto i będzie w stanie określić jego stan techniczny za granicą? (podpięcie do komputera, jazda próbna etc?) Jeśli tak to jaki jest koszt takiego zabiegu?
Witam Panowie,
jak narazie jestem zupełnie zielony, a widzę że sporo tu ekspertów, więc konkretnie -
interesuje mnie zakup tego autka http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9...C28274331.html, a mieszkam trochę daleko.
Czy ktoś z Was może miał przyjemność obcować z tym modelem ?
Dzięki z góry za pomoc![]()
Z tego względu, że jest już 350 stron tego wątku a linki do ogłoszeń wygasają (co powoduje powtarzanie zapytań o jeden samochód), zastanawiam się nad rozwiązaniem, które mogło by pomóc wszystkim szukającym 159.
Czy osoby, które dokonały oględzin jakiegoś samochodu, mogłyby wpisywać dane np. w sposób jak poniżej? Myślę, że dzięki temu stworzymy sobie trwałą bazę "perełek".
P.S.
Celowo nie podaję komisu, linka i danych sprzedającego ze względów ochrony danych lub uniknięcia ew. problemów (sprzedający może się zmienić, a poza tym kto wie, co komu może do głowy strzelić...) Zainteresowany samochodem tak czy siak znajdzie ogłoszenie po mieście, modelu, kolorze ew. vin. Wiem, że komuś, kto stracił czas i pieniądze na podróż to nie pomoże, ale szukającym na pewno. Jeszcze prośba do wszystkich aby wpisywali ocenę samochodu rzetelnie i obiektywnie, bo niepotrzebne emocje mogą tylko zaszkodzić i sprzedającym, i ewentualnym kupującym. A wnioski co do samochodu i sprzedającego, każdy wyciągnie sam...
Co myślicie o nowym wątku z taką bazą?
Zacznę od siebie.
-------------------------------------------------------
Samochód: 159 jtdm 150 km sedan
kolor: grafitowy
miasto wystawienia do sprzedaży: Warszawa
vin: ZAR93900007118393
opis z ogłoszenia:
SALON POLSKA. AUTO BEZWYPADKOWE , SERWISOWANE , Z ORYGINALNYM PRZEBIEGIEM DO POTWIERDZENIA W ASO. PIERWSZY WŁAŚCICIEL.
PIERWSZA REJESTRACJA AUTA -22.02.2008 ROK. ROK MODELOWY 2008.
DODATKOWE WYPOSAŻENIE - XENON , KLIMATRONIC
pierwszy właściciel, serwisowany w ASO, bezwypadkowy, garażowany
Oględziny: maj 2013
Uwagi: samochód uderzony w przód, po remoncie, klimatyzacja nie działa, uszkodzona skrzynia biegów (jedynka i dwójka), ślady korozji na błotnikach, geometria zawieszenia najprawdopodobniej krzywa (mocno ścięte od wewnątrz opony). Wskazania przebiegu podczas diagnostyki komputerowej: 0 km
Potwierdzona przez ASO historia: zakupiony w salonie w W-wie 2008 r przez firmę lesingową; od 2012 w rękach prywatnych. Ostatni wpis w ASO w II poł. 2010 z przebiegiem 119 636 km.
Ostatnio edytowane przez neo77 ; 21-05-2013 o 07:11