Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Temat: Brak Mocy :/ :/

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał tomex_187 Zobacz post
    1.9 JTDm 16v. 150KM. dzięki bardzo jak cos dzisiaj wykombinuje to dam znac a z drugiej strony to przy zakupie dostalem pol roku gwarancji, więc jak cos bede grzebal to ona nie przepadnie?
    Kupiłeś auto na trochę bardziej dojrzałym rynku motoryzacyjnym niż polski rynek, ja na Twoim miejscu nic bym sam nie grzebał tylko wrócił do miejsca zakupu i zostawił im auto do naprawy wykonanej w ramach gwarancji. Moim zdaniem Twoje auto włącza tryb awaryjny z powodu jakiejś standardowej dla tego silnika usterki, z którą nie mógł sobie poradzić poprzedni właściciel i oddał auto do sprzedaży.
    Tutaj dość podobny przypadek:
    http://www.forum.alfaholicy.org/159_...t=#post1071027
    Ostatnio edytowane przez jahu ; 20-05-2013 o 08:03

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar tomex_187
    Mieszka w
    Kopenhaga/Kolobrzeg
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm 185KM by Tune-Up 2007 r. 175000km

Domyślnie

Ok, to ja nic nie ruszam, ale pozwole sobie odlaczyc akumulator na dwie godzinki

- - - Updated - - -

Witam Kur.a wiec postanowilem odlacyc akumulator iiii.... tak otworzylem maske, zamknalem pilotem drzwi, odlaczylem kleme i zatrzasnalem maske :/ :/ :/ jak otworzyc auto bez zasilania??? nie mialem wczesniej auta bez kluczyka i nie jestem przyzwyczajony do takich aut, dlatego odruchowo zatrzasnalem maske help.

- - - Updated - - -

dobra, juz wiem jak sie kluczyk wysuwa hehehe, ale znow sam sobie strachu narobilem pozdrawiam, napisze czy cos odlaczenie klem dalo.

- - - Updated - - -

OK.. wiec byl odlaczony dwie godziny i ... odpalilem i gasl po ok.5 sekundach, odpalalem ponownie z 7 razy i raz wyskoczyl mi jakis dlugi komunikat ale doslownie na 0.5 sec przed samym zgasnieciem auta on tez zgasl, napewno cos o silniku pisalo, ale zbyt krotko sie wyswietlil abym mial szanse nawet wzrokiem to przeczytac po rozgrzaniu go do prawie 90 stopni, trzymalem go w granicach 2000rpm, bo przeczytalem, ze to moze pomoc, ale nic nie pomoglo, tylko tyle ze nie gasl bez dodawania gazu, sam utrzymywal 750rpm. Wiec jutro dzwonie do wlasciciela i mowie, zeby zabieral mi to cholerstwo i oddal gdy bedzie w pelni sprawny, a za 2 tygodnie jade do PL, wiec mysle, ze sie wyrobi ;/ poczatek z AR kwasny

- - - Updated - - -

A moze to poduszka pod silnikiem poszla podczas gwaltownego startu, cos sie rozszczelnilo jakis waz czy cos, dostaje lewe powietrze i dlatego ten shitek caly sie wyrabia... jak myslicie?

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Chłopie jak masz gwarancję to się nie pierdziel, tylko dawaj na warsztat i powiedz nam co się stało
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

Mieszka w
    Kopenhaga/Kolobrzeg
    Auto

Domyślnie

Ok, jutro zadzwonię do goscia i zobaczymy jak będzie śpiewał, oby ladnie :/

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał tomex_187 Zobacz post
    OK.. wiec byl odlaczony dwie godziny i ... odpalilem i gasl po ok.5 sekundach, odpalalem ponownie z 7 razy i raz wyskoczyl mi jakis dlugi komunikat ale doslownie na 0.5 sec przed samym zgasnieciem auta on tez zgasl,
    Gdy silnik gaśnie sam (np. zduszony) lub z innych przyczyn to może pojawić się błąd insufficient oil pressure, ale nie oznacza on, że coś jest nie tak z ciśnieniem oleju, tylko oznacza, że w zgaszonym silniku ciśnienie oleju jest równe zero. Taki fałszywy komunikat.
    A moze to poduszka pod silnikiem poszla podczas gwaltownego startu, cos sie rozszczelnilo jakis waz czy cos, dostaje lewe powietrze i dlatego ten shitek caly sie wyrabia... jak myslicie?
    Jeśli miałbym wróżyć z fusów to EGR. Niech go wymienią i temat będziesz miał z głowy. Diagnozę można łatwo potwierdzić wstawiając PEŁNĄ zaślepkę (może pojawić się błąd na desce, ale auto powinno odzyskać 100% osiągów).

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa Romeo 159 8V 120 km

Domyślnie

Również stawiam na EGR od tego bym zaczął, zaślepił całkowicie, bądź wywalić cholerstwo razem z tym całym pożal się boże DPF.

Mieszka w
    Kopenhaga/Kolobrzeg
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Robson1236 Zobacz post
    Również stawiam na EGR od tego bym zaczął, zaślepił całkowicie, bądź wywalić cholerstwo razem z tym całym pożal się boże DPF.
    Ale DPF nie moge wywalic, bo na przegladzie sprawdzaja spaliny :/ niestety

Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Wszyscy bedziemy plakac za pare lat jak i w PL bedzie obowiazek analizy spalin przy przegladzie... predzej czy pozniej to wejdzie.
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

Użytkownik Znawca Avatar karmal
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Maserati Ghibli S 3,0 410KM

Domyślnie

Cytat Napisał AirAjti Zobacz post
    Wszyscy bedziemy plakac za pare lat jak i w PL bedzie obowiazek analizy spalin przy przegladzie... predzej czy pozniej to wejdzie.
    Teraz takie trupy po naszych drogach jeżdżą że się w pale nie mieści.... nie ma się co martwić na zapas bez jaj

Łada Niva prod. 2010 w posiadaniu od 02.2017 )

Aktualnie Maserati Ghibli S

Mieszka w
    Lubin
    Auto

Domyślnie

Wytnij DPF i jedź do Niemiec na przegląd 20 letnim Passatem, a potem praktycznie nowym, ale z wyciętym DPF'em. Zobaczysz co się stanie

Nie chodzi o to, że jest dużo trupów, tylko że auta bez DPF są nielegalne... niezgodne z homologacją. Niestety... jak mi DPF padnie to też nie będę wymieniać... chyba że przepisy się zmienią.