Siemka
Co powiecie o chip boxach z alledrogo . Proszę o konkretne odp . Może ktoś testował . Miał lub widział to ? Jakieś wady ? Zalety ? pozdrawiam![]()
Siemka
Co powiecie o chip boxach z alledrogo . Proszę o konkretne odp . Może ktoś testował . Miał lub widział to ? Jakieś wady ? Zalety ? pozdrawiam![]()
Z tego co mi wiadomo taki box oszukuje komputer co do cisnienia na listwie wtryskowej i pompa daje wyższe ciśnienie, jest to niebezpieczne ze względu na inne rozpylenie paliwa podczas wtrysku . Na krawędzi strugi rozpylenie jest lepsze ale sama struga sie wydłuża i może dotykać tłoka , a wiadomo rozgrzany tłok i paliwo które punktowo go chłodzi. Podczas profesionalnego chip tuningu też sie to robi ale i wydłuża czas wtrysku, kąt itd po prostu robi to z głową , a przy boksie mamy tylko twarde zwiększenie ciśnienia i tyle. Moim zdaniem może przynieść więcej szkody niż pozytku
Mam, moc jest, spalanie mniejsze jest. Ale jest jedno ,,ale" nie mam allegrowego boxa za 250 zł tylko Novitec`a który kosztuje jakieś 399 euro nowy dedykowany pod silniki JTD i taki właśnie posiadam, poza tym mam w planach wywalenie boxa i zrobienie programu pod samochód tak jak to robią inni na forum. ( uprzedzam wypowiedzi - nie kupiłem specjalnie box`a, samochód kupiłem już z boxem )