Heja,
Mam pewien problem z tylną klapą bagażnika w sedanie (AR 159)... mianowicie coś tam jest nie tak lub czegoś brakuje. Co chwile roztrzaskują mi się mocowania siłowników klapy, a gdy to się stanie to wtedy klapa uderza o tylną szybę i robi się niebezpiecznie. Po kolejnym razie zaciekawiło mnie to i przyjrzałem się temu z bliska. Ponieważ nie mam porównania do innej alfy 159, a w serwisie u nas nie ma co liczyć na pomoc muszę o pomoc prosić was. Poniżej umieszczam zdjęcia z zawiasów odpowiadających za otwieranie klapy. Wydaje mi się, że w polu którym zaznaczyłem na czerwono powinno coś się znajdować (np. jakieś gumowe odbojniki czy coś), inaczej klapa z całym impetem uderza w blaszane ograniczniki, które z czasem się wyginają i wtedy klapa niszczy plastikowe mocowania siłowników i zatrzymuje się na tylnej szybie (co grozi jej zbiciem). Czy możecie sprawdzić jak to wygląda u was? Może macie możliwość zrobienia zdjęcia? I kolejne pytanie jeżeli tam powinny być jakieś odbojniki to gdzie je można dostać? W serwisie proponowali mi całe zawiasy - co jest bez sensu...
![]()