Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 62

Temat: ICS - podłączenie dodatkowego wzmacniacza

Użytkownik Maniak resoraków Avatar b-ski
    Mieszka w
    PiotrkĂłw Trybunalski, Poland
    Auto
    Bella 166 2,4jtd Millenium

Domyślnie

Więc tak: na początek kupujesz mini iso 4xrca bo innych nie ma -> http://allegro.pl/item444675311_mini...o_i_tanio.html , następnie kupujesz przewód sygałowy najlepiej jakiś pożądny ja osobiście posiadam taki -> http://allegro.pl/item445695537_diet..._4_rca_5m.html , nastepnie łączysz wszystko ze sobą, puszczasz do kufra, podłączasz pod wzmaka do tego podpinasz power, suba i włala :mrgreen: Tylko przed wszystkim musisz zdemontować główny panel ics żeby się wpiąć od tyłu z tą kostką, tu znajdziesz manuala -> http://www.forum.alfaholicy.org/topi...=wyj%B1%E6+ics . Nie bardzo wiem o co ci chodzi z tymi przewodami głośnikowymi? :shock: Bo przecież chodzi ci tylko o wzmaka i sub-a tak?

Pzdr B-ski

Użytkownik Ogier Avatar sQun49
    Mieszka w
    Szewce k/Kielc
    Auto
    166 2.5 V6 + LPG

Domyślnie

To ja chyba czegoś nie zrozumiałem Cały czas myślałem że z radia wyśle sygnał poprzez kostkę iso i kable sygnałowe do wzmacniacza i tam podepnę suba do 2 kanałów a kolejne dwa (o ile podłączę drugi kabel RCA z dwoma wtyczkami) pozostaną bezużyteczne (chyba że zmostkuję 4 kanały i wszystko pójdzie na suba...) i dlatego chciałem je użyć do podniesienia mocy któregoś z zestawów wbudowanych głośników

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

Aha czyli rozumiem, że posiadasz piecyk 4-ro kanałowy i pod mostek 2-óch chcesz podłączyć sub-a a pozostałymi 2-oma kanałami myślisz o wzmocnienu np. przednej lub tylnej sekcji głosników tak? Jeśli tak to ma wyglądać, to bedziesz miał z tym troszkę roboty, przdeciąganie kabli, rozbieranie połowy samochodu itp. Rozumiem, że twoja złociuka nie posiada nagłosnienia z DSP, w takim razie proponował bym wymianę wszystkich seryjnych głośników na jakieśz wiższej półeczki: phonocar, alpine, herz, oraz wstawienie w tylnią pókę pożądne średnie tony które będą zasilane ze wzmaka plus wyciszenie tego wszystkiego, nie wspominam już o takich abstrakcjach jak kondensatr, czy equalizer. No chyba, że nie jesteś maniakiem dzwięku (w przeciwieńswie do mnie), to powinna ci wystarczyć seria plus do tego jakiś wooferek i umcy umcy.....

Pzdr. B-ski

Mieszka w
    Szewce k/Kielc
    Auto
    166 2.5 V6 + LPG

Domyślnie

Hmm nie wiem ale raczej nie mam DSP bo chyba z tyłu nic nie gra tylko te dwu drożne zestawy w drzwiach. Lubię jak mi ładnie gra ale na razie nie mam nawet odtwarzacza CD więc nie będzie jeszcze rewelacji bo chyba wszyscy wiemy jak wygląda słuchanie radia z wlączonym SUBem :mrgreen: Chcę żeby mi grało w środku a nie na zewnątrz więc po pierwsze muszę wygłuszyć drzwi - bez tego nawet nie chce mi się kabli układać bo po prostu to nie ma sensu A czy jest sens puszczać drugi kabel RCA? Mogę całą moc z wzmacniacza puścic na Suba? Bo jesli nie to rozumiem że jeden kabel sygnałowy wystarczy (mam dwa ale bez sesu go układać skoro i tak się nie przyda - chyba że włoże głośniki do tyłu)

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

Naciśnij audio-> setting i tam powinna być jedna z funkcji o nazwie DSP (o ile się nie mylę;]) albo najprościej proponuje zdjąć maskownice głośników na tylniej półce i sprawdzić czy są tam jakieś przetworniki(głośniki) lub jeszcze jedno wyjście odkręcic pokrywę aku. i zobaczyć czy nad navi znajduje sie wzmacniacz, no ale jeżeli nie posiadasz zmieniary to i DSP raczej nie będziesz miał. No ale pierwsze co to zaopatrz się w CD bo radio maryja i przyjemny basik niestety nie idą w parze.........

Mieszka w
    Szewce k/Kielc
    Auto
    166 2.5 V6 + LPG

Domyślnie

Niestety zmieniary nie ma, kabla ani wzmacniacza też nie widziałem choć akumulator wyjąłem cały w poszukiwaniu nieszczęsnej zguby. Co do zakupu to cały czas się waham co wybrać - zmieniarkę czy loudlinka. Poza tym jestem na etapie navi na Polskę a coś czytałem że da się do Daytona podpiąć MP3 i DVD.... Niestety nie wiem nic więcej na ten temat ponieważ postanowiłem się w niego zagłębić dopiero kiedy załatwię do końca navigację....

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

Ja osobiście bym radził zmieniarkę bo loudlink to już nie to samo i inna jakość a w takiej gablocie CD jednak powinno być, natomiast jeżeli chodzi o mp3 i dvd to nie ma konkretnej odpowiedzi jak, szybko i w sprawdzony spsób podłączyć takie A/V.

Mieszka w
    Szewce k/Kielc
    Auto
    166 2.5 V6 + LPG

Domyślnie

najgorsze jest to że skoro nie miałem zmieniarki, nie mam kabla a już w ogóle nie wiem jaki model będzie u mnie działał - o ile będzie działał!!! Mam jakiegoś blaupunkta ponoć ze 156 (tak mówił gość który mi sprzedawał alfe) ale on chodzić nie będzie na pewno... Chyba że się z kimś wymienię

Użytkownik Romeo Avatar koles_02
    Mieszka w
    Toruń
    Auto
    AR 166 2,4JTD 10v CF2 EDC15 99' 140KM Grigio Chiaro

Domyślnie

Cytat Napisał sQun49
    (chyba że zmostkuję 4 kanały i wszystko pójdzie na suba...)
    Wzmacniacza 4 kanałowego nie zmostkujesz na jeden duzy kanał tylko na : 3 lub 2 kanały

" - elegancka pomiędzy sportowymi
    - sportowa pomiędzy eleganckimi
    - fascynująca piękność w segmencie E"

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

A patrzyłeś dokładnie pod akumulatorem? Pod nim jest blacha i pod ta blachą powinien być kabel a już na 100% będziesz wiedział czy jest czy nie jak wyciągniesz ics-a i wtedy będziesz widział czy masz wpięty kabel czy nie. Jeżeli nie to na allegro widziałem całe zestawy kabel + zmieniarka. Natomiast jeżeli chodzi o wzmacniacz to kolega wyżej ma rację.