Strona 17 z 181 PierwszyPierwszy ... 78910111213141516171819202122232425262767117 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 1804

Temat: Co myślicie o chińskim radiu z odtwarzaczem DVD, GPS i DVB-T zamiast fabrycznego?

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Indy
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 159 Distinct., 2.4 JTDM, 210KM

Domyślnie

Cytat Napisał mar0s Zobacz post
    Panowie... Bawił się ktoś z Was / Waszych znajomych z takim sprzętem:

http://allegro.pl/nawigacja-gps-dvd-...048470183.html

Macie jakieś opinie ?
    Hejka, kontaktowałem się z firmą, która zajmuje się dystrybucją: http://www.gms.pl/.
    Na rynek wchodzi następca tego modelu - model 6401 i ma być za ok. dwa tygodnie w takiej samej cenie.
    Na necie znalazłem intro modelu 6401: http://www.youtube.com/watch?feature...v=XE7mob9svP4#!

Do tej navi potrzebny jest dedykowany sterownik otrzymałem info, że ten sterownik może być wykonany przez http://www.audiostrada.pl/.
    Koszt takiego sterownika to 290zł, chyba, żeby zebrała się większa liczba osób to cena jest do negocjacji.
    W załączniku specyfikacja 6401.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Navi1.jpg
Wyświetleń:	934
Rozmiar:	90.7 KB
ID:	94312Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	navi2.jpg
Wyświetleń:	2356
Rozmiar:	104.5 KB
ID:	94313

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał bartek159 Zobacz post
    no tak mi sie właśnie wydaje ze tam są wejścia liniowe... jak zrobie testy to dam znać jak to jest w rzeczywistości...
    Już pisałem to w innym wątku - BOSE ma 2 wzmacniacze. JEden zasilający głośniki, drugi - subwoofer. Oba wzmacniacze MOIM ZDANIEM pracują na sygnałach wejściowych wysokiego poziomu - i dlatego jeżeli chcesz je zastąpić innym wzmakiem - to musisz mieć taki, który posiada wejścia typu "Hi-Input". Inaczej spalisz wzmaczniacz.
    JEzeli chcesz podłączyć pod system BOSE inne radio - nie ma problemu, wkładasz wtyczkę ISO w złącze radiowe, robisz dodatkowy + spod stacyjki, a sygnał 12V na wzbudzenie wzmacniaczy BOSE bierzesz z sygnału wyjścia na zasilanie antenty z radia (praktycznie każde radio coś takiego ma - najczęściej jest to niebieski kabelek w kostce ISO zasilającej).
    Ostatnio edytowane przez Tomek_KRK ; 29-04-2013 o 20:49
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Embrion Avatar bartek159
    Auto
    alfa 159

Domyślnie

Cytat Napisał Tomek_KRK Zobacz post
    Już pisałem to w innym wątku - BOSE ma 2 wzmacniacze. JEden zasilający głośniki, drugi - subwoofer. Oba wzmacniacze MOIM ZDANIEM pracują na sygnałach wejściowych wysokiego poziomu - i dlatego jeżeli chcesz je zastąpić innym wzmakiem - to musisz mieć taki, który posiada wejścia typu "Hi-Input". Inaczej spalisz wzmaczniacz.
    JEzeli chcesz podłączyć pod system BOSE inne radio - nie ma problemu, wkładasz wtyczkę ISO w złącze radiowe, robisz dodatkowy + spod stacyjki, a sygnał 12V na wzbudzenie wzmacniaczy BOSE bierzesz z sygnału wyjścia na zasilanie antenty z radia (praktycznie każde radio coś takiego ma - najczęściej jest to niebieski kabelek w kostce ISO zasilającej).
    Kolego polemizował bym na temat tych wejść/wyjść sygnałowych...Jako posiadacz Fabrycznego BOSE zrobiłem sobie ostatnio odcięcie kabelka informującego radio o tym ze wzmacniacz jest włączony i zyskałem możliwość korzystania z pełnej regulacji dźwięku, ale tez znacząco podniósł się poziom głośności radia... i wydaje mi się ze radio przestało wysyłać sygnał liniowy do wzmacniaczy a przełączyło się na tryb pracy bez BOSE i gra teraz pełną parą, ale zamiast na głośniki to na wzmacniacz i dlatego jest tak głośno... wiec idąc tym tropem Fabryczne BOSE przyjmuje sygnał liniowy niskoprądowy MOIM ZDANIEM ale mogę się mylić..

Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Kolego polemizował bym na temat tych wejść/wyjść sygnałowych...Jako posiadacz Fabrycznego BOSE zrobiłem sobie ostatnio odcięcie kabelka informującego radio o tym ze wzmacniacz jest włączony i zyskałem możliwość korzystania z pełnej regulacji dźwięku, ale tez znacząco podniósł się poziom głośności radia... i wydaje mi się ze radio przestało wysyłać sygnał liniowy do wzmacniaczy a przełączyło się na tryb pracy bez BOSE i gra teraz pełną parą, ale zamiast na głośniki to na wzmacniacz i dlatego jest tak głośno... wiec idąc tym tropem Fabryczne BOSE przyjmuje sygnał liniowy niskoprądowy MOIM ZDANIEM ale mogę się mylić..
    Aham - a skąd go bierze? Skoro wzmacniacz jest podpięty do wyjść głośnikowych, a jedynym "extra" przewodem jest wzbudzenie wzmacniacza (12V) z kostki MiniISO - to jakim cudem po drodze sygnał z wyjść na głośniki zmienia się na sygnał z przedwzmacniacza? Cud?

Auto
    alfa 159

Domyślnie

Teoretycznie wystarczy ze radio dostaje info o włączonym wzmacniaczu i przełącza się w tryb, w którym przez wyjścia głośnikowe podaje sygnał liniowy. Chyba nie jest to problem od strony technicznej. Jak inaczej wyjaśnić kwestie znacznego wzrostu głośności po przerobieniu BOSE poprzez odpięcie kabelka...

Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Teoretycznie wystarczy ze radio dostaje info o włączonym wzmacniaczu i przełącza się w tryb, w którym przez wyjścia głośnikowe podaje sygnał liniowy. Chyba nie jest to problem od strony technicznej. Jak inaczej wyjaśnić kwestie znacznego wzrostu głośności po przerobieniu BOSE poprzez odpięcie kabelka...
    Wiesz - podłączałem do tego nagłośnienia radia niefabryczne - i BOSE grało zupełnie normalnie, bez żadnych przesterowań, zwiększonej głośności itp. rzeczy. A dostawało sygnał wyjściowy z głośników. W przypadku podania sygnału liniowego nie usłyszysz prawie nic... Tak więc nadal się będę upierał, że wzmacniacz BOSE dostaje sygnał wysokiego poziomu, a radio nie jest w żaden sposób podać innego sygnału. Podpięcie 12V pod wejście sygnałowe BOSE zmienia ustawienia nagłośnienia na nie wiadomo jakie - stąd być może wrażenie, że wtedy radio gra ciszej...

Auto
    alfa 159

Domyślnie

No to zwracam Koledze Honor ! bo u mnie jakoś tak dziwnie się teraz zrobiło po odpięciu magicznego kabelka ze na 10 poziomie głośności mam już mega głośno w radiu, a wcześniej musiałem co najmniej na 25 poziom głośności dać żeby było tak głośno... niebawem będę się rozglądał za jakimś radyjkiem do alfy i zobaczymy co wtedy będzie... mam już ramke maskującą do wersji z fabryczna navi, ale jest trochę dużo czarnego plastiku i średnio mi się to podoba , dlatego szukam całej konsoli z mniejszym otworem najlepiej w wersji prążkowanego aluminium ale ciężki temat jak widze...chyba ze cały komplet w plastiku dostane to zrobie hydrografike..

Użytkownik Embrion
    Auto
    nissan micra

Thumbs up

Cytat Napisał Indy Zobacz post
    Hejka, kontaktowałem się z firmą, która zajmuje się dystrybucją: http://www.gms.pl/.
    Na rynek wchodzi następca tego modelu - model 6401 i ma być za ok. dwa tygodnie w takiej samej cenie.
    Na necie znalazłem intro modelu 6401: http://www.youtube.com/watch?feature...v=XE7mob9svP4#!

Do tej navi potrzebny jest dedykowany sterownik otrzymałem info, że ten sterownik może być wykonany przez http://www.audiostrada.pl/.
    Koszt takiego sterownika to 290zł, chyba, żeby zebrała się większa liczba osób to cena jest do negocjacji.
    W załączniku specyfikacja 6401.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Navi1.jpg
Wyświetleń:	934
Rozmiar:	90.7 KB
ID:	94312Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	navi2.jpg
Wyświetleń:	2356
Rozmiar:	104.5 KB
ID:	94313

Bardzo przyzwoite nawigacje ma GMS , jakościowo jest jak Blaupunkt, tylko 30% tańszy , kolega ma GMS 6701 Luxury i powiem szczerze tak szybkiej nawigacji dawno nie wiadziałem , działa wszystko i to bardzo szybko , jakość dźwięku bardzo dobra..
    kupił w tamtym roku i jak do tej pory zero problemów, sam zastanawiam się nad zakupem navi 2 din
    wygląda że model GMS6401 ma procesor 800MhZ czyli szybszy od 6701 ,
    ja na stronie znalazłem coś takiego ale nu mnie wyświetlają się same zdjęcia :
    http://www.gms.pl/pl/_sp/115/
    Kupiłem w tamtym roku głosniki gms i jetsem mega zadowolony ,

ViP Rowerzysta Avatar tom993
    Auto
    155 V6

Domyślnie

Cytat Napisał Tomix Zobacz post
    Bardzo przyzwoite nawigacje ma GMS , jakościowo jest jak Blaupunkt, tylko 30% tańszy , kolega ma GMS 6701 Luxury i powiem szczerze tak szybkiej nawigacji dawno nie wiadziałem , działa wszystko i to bardzo szybko , jakość dźwięku bardzo dobra..
    kupił w tamtym roku i jak do tej pory zero problemów, sam zastanawiam się nad zakupem navi 2 din
    wygląda że model GMS6401 ma procesor 800MhZ czyli szybszy od 6701 ,
    ja na stronie znalazłem coś takiego ale nu mnie wyświetlają się same zdjęcia :
    http://www.gms.pl/pl/_sp/115/
    Kupiłem w tamtym roku głosniki gms i jetsem mega zadowolony ,
    Witamy na forum kryptoreklamożercę Szczerość do bólu zwłaszcza z tą szybkością.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar rtb78
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0 JDTm 170km

Domyślnie

Cytat Napisał remi777 Zobacz post
    Przeszukałem podforum 159 i nie znalazłem niczego podobnego. Być może sprawa była już omawiana. Jeżeli tak to wybaczcie nowemu.

Znalazłem na necie takie coś:
    http://hualingan.en.made-in-china.co...ith-DVB-T.html

Opis jak bajka, ale czy to coś w ogóle działa?
    Czy ktoś z forumowiczów miał styczność z czymś takim? Być może jest jakiś bardziej markowy zamiennik standardowego panelu radia? No i jak tego typu rozwiązania współdziałają z Blue&Me?

Pozdrawiam
    R
    Witam Panowie. Zainstalowałem u siebie jakiś czas temu radio GMS model 6201 ( w chwili obecnej już ciężko go dostać gdyż wyparł go model 6401). Ale po kolei, długo biłem się z myślami czy kupować chińczyka ale przekonało mnie to że kiedyś słyszałem jak to gra (o czym pisałem dawno temu w tym wątku – oraz to że dystrybutor tych urządzeń jest z mojego miasta. I teraz w skrócie najważniejsze sprawy: 1. Urządzenie gra nieporównanie lepiej niż radio seryjne (seryjne głośniki – w serwisie nie mogli uwierzyć że mam seryjne głośniki). 2. Bleutooth działa po około 10 sec. od włączenia w mojej xperii już na wyświetlaczu mam książkę tel. i historię połączeń – działa super, wycisza navi, muzykę jak dzwoni. 3. Automape miałem na karcie w komplecie- co tu tłumaczyć działa (śmigam po W-awie jak po rodzinnym mieście) Muzyka jest wyciszana podczas komunikatów głosowych. 4. Teledyski zgrywam z muzyką z YT i fajnie śmigają, w korkach jak ktoś lubi może pooglądać dvd. Jest sporo wyjść w tym radiu między innymi na kamery (mi jednak są niepotrzebne z uwagi na parktroniki).
    Podczas montażu urządzenia z uwagi na mało miejsca wyjąłem centralkę BM, i to był błąd. Miga licznik km – nie da się osiować bez niej tak że muszę ją włożyć z powrotem no i przydało by się sterowanie w kierownicy (300 zł – podobno). Radio mam 2 m-ce. (24m gw.)
    Ps. Moja opinie - nie jest to kryptoreklama.