no fakt posiadam oby dwie
no fakt posiadam oby dwie
Jakich preparatów używasz?
Ja przed woskowaniem usuwam smołę (VALETPRO CITRUS TAR & GLUE) > potem Iron-em spryskuje całe auto > glinka > cleaner (Duragloss) > podkład pod wosk (Duragloss Bonding Agent #601) > wosk Duragloss Total Performance Polish #105 > po 1h ponownie wosk.
W tym roku niestety jeszcze tego nie robiłem ale wosk jeszcze kropelkuje...
nie bede wymieniał co posiadam do mycia bo zaraz padnie ze sie chwale używam marka Shiny i zymol
AUTOGLYM ULTRA DEEP SHINE 500ML
to ci moge polecic rewelacja na ciemny lakier fajny podkład pod wosk nazbierało mi sie tych wynalazków co przesyłka to zadyma w domu hahahahahah
ale nic nie sprawia tyle przyjemności jak samemu , umycie autka
UDS fajnie przyciemnia lakier. Na to klade fk1000 i mam pol roku spokoju. Lubię te zabawę ale nie mam czasu na mizianie co miesiąc. Co innego auta klientów![]()
ha ha ha no zł ładnie pachnie
Pieknie pachnie. Ale mam kłopoty z czytaniem twoich postów i zrozumieniem ich.
FK1000 mój pierwszy lepszy wosk. Pamiętam tylko, że za pierwszym razem za dużo go nałożyłem i miałem kłopoty z polerowaniem.
Następny raz był już lepszy. Swoją drogą jeszcze go mam. Denerwowało mnie w nim to że jak przypadkiem podczas nakładania zahaczyłem o uszczelkę lub plastik ciężko było coś z tym zrobić. Przy duraglossie nie mam tego problemu. W sumie oby dwa woski są oki.
jak wyciągam myjkę z garażu zona mi brzęczy ze cała sobota na myciu mi zejdzie ..........no ale sztuka jest umyć autko w 15 min