1.9 JTD//////
czy jesli taki silnik ma 150.000 - to warto jest kupic takie auto??
zaznaczam ze bylo serwisowane w ASO itp...
??
1.9 JTD//////
czy jesli taki silnik ma 150.000 - to warto jest kupic takie auto??
zaznaczam ze bylo serwisowane w ASO itp...
??
jasne, że warto, jesli nie był przegrzany i wszystkie przeglądy robione na czas to nie ma co się bać przebiegujaki to rocznik? pomoże okreslic ile było robione nim km rocznie. Swoją drogą ja miałem kiedyś golfa 3 1,9tdi i sprzedałem go jak miał 270kkm przebiegu i był super zadbany
![]()
to jest alfa GT z 2005 roku - z Holandii - bo akurat chwilowo tu mieszkam - a wiem jak tu ludzi jezdza....
wiekszosc moich znajomych dojezdza do pracy...
np. mieszkaja w Amsterdamie i dojezdzaja do Rotterdamu
czyli robia dziennie od 50 do 100 km w jedna strone a niektporzy i 150
tylko to wyglada tak ze wsiada rano o 7 w auto z durgiej strony Holandii - wjezdza na autostrade i za godzine jest w Rotterdamie - przejezdzajac 120 - 150 km....
wiec te auta jezdza glownie po autostradach..
150 tys to dla zadbanego silnika JTD nie jest duzy przebieg. Spokojnie wytrzyma drugie tyle.
A jesli samochod jezdzi w Holandii i glownie po autostradach, a do tego jest regularnie serwisowany to zawieszenie i cala reszta tez powinno byc ok.
No i Alfa GT to piekne auto! :-D
Jezeli silniczek chodzi zdrowo, był serwisowany itp to sie nie bój. Ja swoją Alfę 156 kupiłem z przebiegiem 155 tysięcy(od niemca) teraz ma 222 tysiące i chodzi tak samo jak dwa lata temu, mocna jak grom, nie dymi.. polecam te silniki!
Wszelkie porady i przydatne linki są w przyklejonym temacie
http://www.forum.alfaholicy.org/topi...ady-vt9430.htm
ten silnik był projektowany średnio na 400tys km , jeśli nie był katowany , np but na zimnym silniku, to spokojnie przynajmniej drugie 150 tys przejeździNapisał grzybii
this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard
hmm, moja 156 JTD 1.9 , kupilem ja z przebiegiem 218tys dymku niepuszcza pali około 6l serio, i ciesze sie ze przejedzie prawie jescze raz tyleswoją drogą tez kupiłem ją w holandii, tylko po 10tys u nas zaczyna odzywac sie przednie zawieszenie :cry:
ja swoją tez w Holandii kupiłem168 tys przebiegu zero problemów z silnikiem zawieszenie niestety po około 5 tys od przyjazdu zaczęło pukać ale nie spodziewałem się niczego innego.
Silniczek Lux nie mam żadnych zastrzeżeń.
Napisał grzybii
pytanie bez sesu![]()
![]()
159-270/505 /Ghibli 2.8 Bi-Turbo 381km/156 2.4 Grafittowy klekot 180/380 /AR 156 3.2GTA Rozbita