Mi spokojna jazda po rozgrzaniu silnika też z trudem przychodziNapisał Gopcio
![]()
Mi spokojna jazda po rozgrzaniu silnika też z trudem przychodziNapisał Gopcio
![]()
Ja jak kupilem to od razu przeplywke wymienilem na nowke, nie lubie ryzykowacNapisał qualin
A jak masz dziure gdzies na wydechu , to sonda lambda tez moze zle odczyty spalin brac przez co wieksze spalanie. Aha i nie sugeruj sie wskazowka!!!! Moze Ci wyszlo 10-11 litrow!!
Pozdr.
Była Alfa 156 2.4 JTD 10V 185 KM
Byla Alfa 166 3.0 Super + LPG
Jest Alfa 166 3.2
przeplywke juz zamowilem sobie oryginalna bosha. dziury pospawane. jutro bede wymienial i przy okazji chyba jeszcze zmienie swiece. zobaczymy czy bedzie poprawaNapisał Rafik
![]()
Moja dawna alfinka jak juz pisalem spalal duzo :roll: obecna alfinka przy silniku 2,3 jtd jazda glownie po miescie 7,1 l/100 km niedlugo sie wybieram w dluzsza trase to zoabzcze ile na trasie pali
Niestety mój wcześniejszy post na temat spalania jest nieaktualny więc właścicieli alf z silnikiem boxer proszę żeby się nie sugerowali podanymi przeze mnie parametrami
Dzisiaj zalałem do pełna po 155km i wlazły 24l...... :?: :!:
Nogi mi się ugięły z wrażenia
Ostatnio źle policzyłem spalanie po trasie <patykiem> , nie to podzieliłem co trzeba :|?:
Wyszło: Trasa 11.7l, miasto 15.4l. Ciekawe czy pobiłem jakiś rekord
Zaczynam szukać przyczyny takiego zachowania....
Moja Alfa 145 2.0 T.S. (155 KM)
Miasto (Warszawa) - miedzy 11 a 13, zalezy oczywiscie jak sie jezdzi
Poza - 8 przy 100-110 km/h, 10 przy 140-150
Fiat Seicento 0.9 '98 -> Alfa Romeo 145 qv '99 -> Fiat Coupe 20vt '99 -> Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16v '03 -> Honda Civic 1.8 iVtec '09 -> Renault Megane GT220 Grandtour '14
Nie zabijaj robaczka
Z jazdy agresywnej to będzie 15,5-18,75 l 98/ 100 km przynajmniej tyle wyliczam z tego co leję. Średnio 15l/100. Na trasy Polska wybieram pociąg (można popracować, odpocząć), poza polską samolot wychodzi tak samo.
Alfa RWD https://www.facebook.com/AlfaRWD