Strona 18 z 25 PierwszyPierwszy ... 8910111213141516171819202122232425 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 244

Temat: Środek do czyszczenia skóry

Użytkownik Embrion Avatar muzycom
    Auto
    nie Alfa :(

Domyślnie

No tak najczęściej mówi się w reklamach nawilżać, natłuszczać. Problem w tym, ze większość producentów środków zatrzymała się w latach 80 i niewiele od tamtego czasu się zmieniło. Poliuretanowe wykończenie TOP COAT, które użytkujecie na co dzień nie potrzebuje natłuszczania.

Wycieracie po prostu mechanicznie lakier wykończeniowy trąc go przy wsiadaniu. Na boczku działa 80% ciężaru Waszego ciała. TO nie skóra pierwsza pęka ale lakier wykończeniowy i farba. dobrze to widać pod mikroskopem. Skóra zaczyna pracować na tych pęknięciach.

Najczęściej jednak nie powstają pęknięcia tylko wytarcia. Natomiast natłuszczając i zmiękczając skórę wcale się nie chronicie przed problemami. Skóra tylko dostaje ładny wygląd i jest przyjemniejsza w dotyku.

Przykład z Alfy od BellaMacchina Autodetailing.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	941774_463099637106753_1679571867_n.jpg
Wyświetleń:	206
Rozmiar:	79.1 KB
ID:	97497

Jak widzicie nie ma tu pęknięć po prostu został wytarty lakier wykończeniowy. Sama farba długo się w takim wypadku nie utrzyma.

Jeśli chodzi o naprawy to jak najbardziej można:

Ale lepiej chyba przeciwdziałać stosując środki, które wam na co dzień zabezpieczą TOP COAT.

BURATINO
    Gość

Domyślnie

Lece ze skora przy pomocy Megs-a,a i tak wiem ze postepujaca degradacja wnetrza jest nieunikniona,bez wzgledu na co bym tam nie wcieral.Jedyne rozwiazanie aby tego uniknac...JAK NAJMNIEJ JEZDZIC.Tylko chuchac,dmuchac.
    Swoja droga ciekawe jak kampania sie rozpoczyna?Badz z czym chcesz wejsc na rynek?
    Ostatnio edytowane przez BURATINO ; 01-06-2013 o 08:44

Użytkownik Znawca Avatar prezes-tk
    Mieszka w
    Siemianice/Słupsk
    Auto
    Były: 2 x AR 166 2,4 20v, AR 156 1,9 JTD, AR 159 SW 2,4 20v, Giulia Super 2.0T. Obecnie inna marka.

Domyślnie

Ostatnio naprawiałem fotel w aucie, które nabyłem (wymiana całego boczka siedziska i całej żyłki wokół fotela). Zakład, któy mi to robił zajmuje się naprawianiem tapicerek skórzanych i wykonywaniem ich od podstaw m.in. dla odbiorców zagranicznych i dla kilku dealerów. Z tego co mi powiedział, a potem osobiście sprawdziłem z pozytywnym skutkiem, do mycia foteli używać tylko szarego mydła (Biały Jeleń) z niewielką ilością wody, tak aby nie przemoczyć skóry. Nie spłukiwać tylko wycierać, potem oczywiście nawilżyć jakimś mleczkiem do konserwacji skóry. Jak na razie, sposób ten doskonale zdaje egzamin, z zastrzeżeniem, że jasna tapicerka i tak się brudzi w sposób widoczny, w szczególności od dżinsów i raz na rok czyszczenie jest nieuniknione, a nawilżanie w zasadzie przy każdym sprzątaniu wnętrza (wiem, u niektórych to tylko przed sprzedażą auta).

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał BURATINO Zobacz post
    Swoja droga ciekawe jak kampania sie rozpoczyna?Badz z czym chcesz wejsc na rynek?
    Jestem na rynku od dawna. Po prostu wcześniej na to forum nie zaglądałem. Zresztą wielu z Was używa moich środków z powodzeniem, a niektórzy kojarzą mnie z innych for. Zajmowaliśmy się głównie rynkiem meblowym jeśli chodzi o samochodówkę to koncernami samochodowymi i fabrykami, które dla nich szyją. Czas przyszedł aby z Wami o skórach porozmawiać

Jeśli chodzi o proces degradacji można go spowolnić, ale na pewno nie środkiem natłuszczającym.

Tarcie papierem ściernym o uziarnieniu 3000. Próbka po 4000 cykli – mocne uszkodzenia:

Tarcie papierem ściernym o uziarnieniu 3000. Próbka zabezpieczona środkiem konserwującym po 4000 cykli – tylko delikatne uszkodzenia:

Prezes-tk podejrzewam, że w tym zakładzie nie wiedzą jakie PH ma skóra. Dlatego do codziennej pielęgnacji polecili Ci środek o wysokim PH i zapewne nie wspomnieli, ze warto po czyszczeniu to PH obniżyć. Czyść skórę przed każdym nałożeniem środka konserwującego. Warto przede wszystkim usunąć pot, który owszem na początku ma niskie ph ale z czasem ono rośnie do wartości, które dla skóry nie są dobre. Jeśli do czyszczenie będziesz stosował środki o niskim PH najlepiej w formie pianki nie będzie problemu. Warto podkreślić, że skóry rzeczywiście nie powinno się przemaczać.

BURATINO
    Gość

Domyślnie

To po co te "zaloty"???Wal konkretnie-Nazwa produktu,co oferujesz.Cena,dlaczego tak drogo i dlaczego akurat Twoje produkty sa najlepsze???Bo do Alf uzywa sie tylko najjjjjj.
    A na koniec napisz do Moderatora aby wrzucil Ci to do dzialu Uslugi.

Użytkownik Znawca Avatar prezes-tk
    Mieszka w
    Siemianice/Słupsk
    Auto
    Były: 2 x AR 166 2,4 20v, AR 156 1,9 JTD, AR 159 SW 2,4 20v, Giulia Super 2.0T. Obecnie inna marka.

Domyślnie

O PH faktycznie nie rozmawialiśmy, może dlatego, że jestem tylko zwykłym uzytkownikiem auta ze skórzaną tapicerką. Trochę pewnie i ja uprościłem, bo nie da się przenieść na forum całej naszej rozmowy. Mogę tylko dodać, że samochodami z tapicerką skorzana jeżdże od 2000 roku, zawsze były to jasne kolory. Sposoby czyszczenia i konserwacji zaproponowane przez ten zakład stosuję od tamtej pory i zawsze skóra prezentowała się dobrze, nie pękała. Poza opisanym wyżej sposobem czyszczenia, konserwowana była tak raz na miesiąc lub dwa przy pomocy takiej pianki do konserwacji mebli skórzanych, niestety nie pamiętam nazwy, kupował ktoś inny w domu. Jedno, co mi powiedział właściciel tego zakładu, to to, że w dzisiejszych samochodach, poza oczywiście Bentleyem i podobnymi markami, nie ma prawdziwej skóry, tylko ekologiczna, która jest bardziej podatna na uszkodzenia i zużycie. Smiał się, że teraz, po naprawie, mam chociaż kawałek naturalnej skóry w aucie. Coś w tym chyba jest, ponieważ na początku mojej styczności z tapicerką skórzaną w samochodach użytkowałem dwie Skody (Octavia L&K i Superb) i w nich tapicerka była milsza w dotyku, sprawiała wrażenie lepszej jakości niz ta obecna. Jednym słowem można by to określić, ze była bardziej "skórzana".

BURATINO
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał prezes-tk Zobacz post
    Jedno, co mi powiedział właściciel tego zakładu, to to, że w dzisiejszych samochodach, poza oczywiście Bentleyem i podobnymi markami, nie ma prawdziwej skóry, tylko ekologiczna, która jest bardziej podatna na uszkodzenia i
    Dokladnie tak jest.W TI tylko oparcie i siedzisko jest ze skory.Boki,tyly to zwykly fajans z dermy.

Auto

Domyślnie

Ja nie chcę wam na siłę wciskać środków Poza tym różnie się traktuje taką reklamę na różnych forach.

Więcej o zestawach możesz przeczytać tutaj:
    http://colourlock.pl/nowe-zestawy-colourlock/

Nasze środki dostaniesz w dobrych sklepach z kosmetykami samochodowymi.
    Jeśli chodzi o efekty to sprawdź galerię

Jeśli chodzi o skórę w autach nie jest prawda, że jest ona teraz ekologiczna. Natomiast prawdą jest ze często używa się na boki , tyły w autach klasy średniej używa się eko-skóry. Pan w zakładzie też Ci nie wstawił raczej nic innego niż standardowa samochodówka, bo w normalnym użytkowaniu delikatna skóra nie bardzo się w autach sprawdza. Zresztą zrób prosty test.

Jeśli wchłania wodę, rzeczywiście dostałeś skórę lepszej jakości. Semianiline bądź anilinę. Te skóry są bardzo miłe w dotyku natomiast średnio się sprawdzają w mocno eksploatowanych autach i są trudne w utrzymaniu.

BURATINO
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał muzycom Zobacz post
    Ja nie chcę wam na siłę wciskać środków Poza tym różnie się traktuje taką reklamę na różnych forach.
    Cos mi sie kojarzy ten tekstchyba juz go gdzies slyszalem i mial troche inna druga czesc-A do tego wyglaszal go taki jakis typ...zwany Bolek,czy jakos tak
    A zeby bylo poprawnie politycznie.
    Uzywalem rowniez srodkow Sonax,Chemical Guys,Glptone,Lexol...a i tak sie niszczyRatuj moja skore
    Gdzie jest Coachu ???

- - - Updated - - -

Ostatnio edytowane przez BURATINO ; 01-06-2013 o 15:16

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał BURATINO Zobacz post
    Uzywalem rowniez srodkow Sonax,Chemical Guys,Glptone,Lexol...a i tak sie niszczyRatuj moja skore
    Gdzie jest Coachu ???

- - - Updated - - -

Jak ty nie kupić teraz to JA zniszczyć twa planeta!

Wklej zdjęcia napisze co da się zrobić.