robert_t18 byłeś dziś na pokazach nad wisłą parkowałeś koło sportwagona niebieskiego z numerami płockimi.Masz tabliczię alkoholicy i naklejkę z tyłu na szybie?
robert_t18 byłeś dziś na pokazach nad wisłą parkowałeś koło sportwagona niebieskiego z numerami płockimi.Masz tabliczię alkoholicy i naklejkę z tyłu na szybie?
nie, niestety nie, moja alfa od ok 2 tyg stoi z rozebranym silnikiemno i termin konca prac jest zaplanowany na srode dopiero
uu ale tez był ciemny sedan Z rejstracją WPL.... ja też męczę się nad problemem mojej Alfuni coś mi dymek puszcza a mam ją jakiś miesiąc zawsze podobał mi się taki samochód a boję się że to turbo.Jak będę miał czas to kupię kabelek możę coś da zresztą kupując samochód sprowadzony trzeba być na wszystko przygotowanym
- - - Updated - - -
a co jej dolega przysłowiowa uszczelka pod głowicą "mówi tak każdy mechanik który zauważy dymek bądź tworzące się pod ciśnienie w zbiorniczku wyrównawczym"
Może to był Seba, moja alfa przegrzal chyba były właściciel no i zaczęła mi pić olej, co do uszczelki to była na bank szczelna, a wracając do remontu to będzie troche przerobiona gliwica nowe pierścienie nowe panewki i nowe wszystkie uszczelniacze i uszczelki no i oczywiscie wszystko wyczyszczone i założona aluminiowa podloga pod silnikA regeneracją turbo to koszt tak ok 1000-1200 zlociszy
![]()
ciekawe bo ja widziałem na allegro za 750 ze zwrotem starej.Pewnie robocizna droga o ile się nie mylę to trzeba starą wykręcić i nową dać![]()
No tez je widziałem, ale wolałem nie ryzykować, zresztą ja chciałem zeby była dobrze wywazona i zlożona na naprawdę dobrych czesciach, a te z allegro pewnie nawet nie sa wywazone, po prostu nie ufam takim sklepom.
Mirek pewnie widziales moja AlfeZ tym ze mam wlepkę Alfaholicy a nie "pijacy" hehe
![]()
♥ Anonima Lombarda Fabbrica Automobili ♥
Alfa Romeo 156 [1.8 T.S 16v 144HP 2001r ] SPORTPACK / Berilna / 2008-2011r
Alfa Romeo 156 [2.4 JTD 10v 136HP 1999r ] SPORTPACK / Berilna / 2011 - .....
Alfa Romeo 159 [2.4 JTDm 20v 200HP 2007] SPORTWAGON / 2018-.....
Mirek, co do kabla to mozesz do mnie podjechac, mam kabel i MES-a to mozna ogarnac temat
Koledzy liczę na głos - http://www.forum.alfaholicy.org/konk...siaca_maj.html - numerek 3![]()