Tomek, a zaglądałeś do manuala??
Tomek, a zaglądałeś do manuala??
Dzisiaj przez 6 godzin walczyłem z tym razem z ojcem.
Zaczęło się od przeszczepienia wskaźnika paliwa ze starych zegarów, co tez nie pomogło. Lecz co pomogło...
Wyjmij czujnik poziomu paliwa. Rozłóż go i przeczyść go całego, zwłaszcza styki !. Po dokładnym przeczyszczeniu złóż go, włóż go w bak i podłącz go pod zegary. Jeśli nadal nie pokazuje, to bd musiał leciuteńko rozprężyć sprężynę, która odpowiada za wypychanie tego bajeru które pokazuje stan paliwa(ta największa), ponieważ u mnie np. było tak, że sprężyna nie miała siły na pchanie tego gów**. I straciłem niepotrzebnie 80zł na paliwo (żeby sprawdzić, czy się podnosi), a wskaźnik teraz pięknie pokazuje stan paliwa.
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
podoba mnie się ten kolektor.
Wiele to będzie kosztować?
Przepraszam, że tutaj spytam, ale tutaj najwięcej ludzi zagląda. Czy ma ktoś na opchnięcie czujnik poziomu paliwa do 155 8v ?
Zaczynam się zastanawiać, czy nie kupić seryjnych wałków a tych na razie dokładnie nie pomierzyć czy coś. Po prostu nie wiem co mi REWAR z moimi zmodził
Jak ktoś by miał do sprzedania nie zjedzone (i najlepiej kompletne bo skręcać kolejne - znowu...) to może dać znać.
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
Pablo żeby skopiować kolektor potrzebujesz oryginału czy wystarczy jakieś zwymiarowanie? Może model w 3DS?