Każdy ma prawo do własnego zdania. Poza tym 159 jest klasę wyżej, siłą rzeczy, więc powinna być większym i wygodniejszym samochodem.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard
No tak, bo w Alfie najważniejsze są przednie światła. A Giulia Berlina i Tipo 33 Stradale bez tych wąskich świateł prezentują się wręcz tragicznie....
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Odpuść juz Radzia... wiemy, ze masz Julkę więc będziesz jej bronił zajadle.... Nie napinaj się, po prostu w sensie estetycznym, zapadającym w pamięć, budzącym emocje, 159 zostawia Julkę daleko w tyle. Julka budzi albo życzliwość albo uśmiech zdziwienia, co to za pocieszny muminek... Oczywiście, jest ładna, z przodu w miarę oryginalna, ale to jednak nie ten rodzaj emocji, czadu, wrażenia, co 159.... No musisz się z tym pogodzić...
Julka, jako auto młodsze, technologicznie na pewno przewyższa 159, to jasne. Ale Julka nie ma szans zostać autem "kultowym", podczas gdy 159 już taki status posiada. Tutaj tkwi róznica. 159 tworzyła pasja (niestety, schrzaniono pomysł przez mariaż z GM, a pozniej było za pozno reaktywować model....), natomiast Julkę stworzyli księgowi.
Niestety. Księgowi. Ta "standardowa" kierownica, jak w bravo, te czarne boczki z mało ciekawego w dotyku plastiku itd. Ładnie wyszedł tył auta: przyznam, robi wrażenie. Przód już omawiano milion razy... Z boku auto trudno odróżnić od astry czy kia, albo hyundaia...
To nie ja mam problem z Julką, to Ty masz problem ze 159, jak wielu na tym forum. Jaka ona ciężka, jaka mułowata, jakie dziadowskie silniki, buożesz ty mój. Auto masakra)
Ostatnio edytowane przez KRS ; 10-06-2013 o 13:02
159 w życiu nie będzie autem kultowym. Podobnie jak Giulietta. Jakby na to nie patrzeć, poza stylistyką obu aut od konkurencji nie wyróżnia właściwie nic. Za 20 lat nikt nie będzie się tymi autami grzał, tak jak dzisiaj nikt nie ekscytuje się Oplem Asconą.
Ja nie bronię Julki, tylko męczy mnie ciągłe naskakiwanie przy każdej okazji. Od całej reszty świata słyszę, że Alfy są awaryjne i chyba mnie pogięło, a tutaj ciągle muszę czytać, jaka to Julka jest ch**owa. Dajcie sobie spokój.
“You cannot be a true petrolhead until you’ve owned an Alfa Romeo – it’s like having really great sex which leaves you with an embarrassing itch.” – Jeremy Clarkson
O Lancii Thesis też powiadają, że jest brzydka, ale jeden woli piękne kobiety inny nadziane
![]()
Na wstępie SORRY ZA OT!
Potwierdzam, bo jeśli mnie oczy nie mylą, jestem przekonany, że widziałem Twoją żonę z dzieckiem, którzy przyjechali czarną AR159 3.2V6 Q4, w Boguchwale w zeszły poniedziałek pod gabinetem pani pediatry-alergolog obok cmentarza. Zgadza się? :-)
ps. też z dzieckiem byłem![]()
Pozdrawiam!