Strona 29 z 62 PierwszyPierwszy ... 192021222324252627282930313233343536373839 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 614

Temat: Alfa Romeo 159 TBi

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

Kupujący 159 TBI: nie słuchajcie bredni że ten silnik za słaby jest. Nie jest. 200 KM i jego charakterystyka dla tego auta jest w sam raz. Jedyna wada: za cichy, nie brzmi. Innych wad brak. Nawet turbiny się trzymają, mimo kilku lat ujeżdzania (za wyjątkiem policji: oni zajadą wszystko....)

Użytkownik Alfa i Omega Avatar dejv667
    Mieszka w
    zza chorej rzeki
    Auto
    Lancia Delta HPE HF

Domyślnie

Cytat Napisał 3voQ Zobacz post
    z ciekawosci zapytam, dlaczego:
    Prędkość maksymalna: 235 kmh 240 kmh (+5)
    prezentuje sie tak marnie, takie krotkie przelozenia?
    Charakteristika silnika jest taka. Poniżej zdjęcie z auta po programie na 235 koni. Niestety, powyżej 5000 tyś silnik dostaje zadyszki i tyle. Powyżej 5500 nie ma kompletnie czego szukać. O tym pisałem .cześniej - to silnik benzynowy z charakterystyką diesla

"... I guess it's just the way I'm wired."
    www.delta-HF.com

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Świecie
    Auto
    Brera 1.75Tbi

Domyślnie

Cytat Napisał dejv667 Zobacz post
    Charakteristika silnika jest taka. Poniżej zdjęcie z auta po programie na 235 koni. Niestety, powyżej 5000 tyś silnik dostaje zadyszki i tyle. Powyżej 5500 nie ma kompletnie czego szukać. O tym pisałem .cześniej - to silnik benzynowy z charakterystyką diesla

www.delta-HF.com

Zgadza się, że od 235km/h nie ma co szukać, na jakiejś włoskiej stronie doszukałem się jednak że brera TBi jest ograniczona właśnie do 235km/h. Rozpędziłem się do około 240 ale to tylko że było lekko z górki. Faktycznie się muli przy 230, tylko że do 220 jakoś spoko przyspiesza.
    Silnik może rewelacja nie jest, ale już mi się słuchać nie chce,że 3,2 czy 2,4 są lepsze - tylko dodajcie że może na prostej, bo w zakręcie lecą przodem o niebo bardziej niż TBi, QV nie leci co prawda ale "to nie ja wtedy prowadzę samochód". Dla mnie alfa nie robi już prawdziwie sportowych samochodów (zobaczymy co będzie z 4C?).
    Jakbym chciał sportowy samochód to bym nie kupił alfy... W kontekście jakość/cena nie znalazłem nic lepszego... 90% czasu jadę za kimś i się na dłuższą metę ciesze, że jest w środku cicho a samochód wydechem niczego nie udaje. Silnik nie brzmi - to wiadomo, ale akcent świszczącej turbiny przy rozpędzaniu jest miły.
    Odnośnie pomiarów robionych stoperem - pewnie każdy z jtdm robi to Tag Heuerem... W innych wątkach na temat jtdm jakoś to posiadaczom tych silników nie przeszkadzalo... Zgodzę się, że są obecnie silniki z podobną pojemnością i lepszą charakterystyką, tylko to co mnie zadowalało było o 100kzł droższe i więcej, no i dźwięku też nie było...

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    WA
    Auto
    166 3.2 V6 TI

Domyślnie

Rozumiem, że co do tych prędkości maksymalnych, to sprawdzacie z GPS'em, a nie z licznikiem, a to zdjęcie jest zrobione dużo wcześniej niż maksymalna uzyskana prędkość ...
    Z GPSem też różnie bywa, ale raczej jest to bardziej ufne urządzenie do sprawdzania takich rzeczy ?!
    Ostatnio edytowane przez grzgar ; 11-06-2013 o 15:36
    Alfa Romeo 166 3.2 V6 TI

/Grzesiek

Mieszka w
    zza chorej rzeki
    Auto
    Lancia Delta HPE HF

Domyślnie

Cytat Napisał grzgar Zobacz post
    Rozumiem, że co do tych prędkości maksymalnych, to sprawdzacie z GPS'em, a nie z licznikiem, a to zdjęcie jest zrobione dużo wcześniej niż maksymalna uzyskana prędkość ...
    Z GPSem też różnie bywa, ale raczej jest to bardziej ufne urządzenie do sprawdzania takich rzeczy ?!
    To zdjęcie jest zrobione gdy auto przestało się rozpędzać dalej. GPS pokazywał wtedy niemal identyczną prędkość.

www.delta-HF.com

Użytkownik Pirat drogowy Avatar 3voQ
    Mieszka w
    LDZ
    Auto
    156, A8L, Voyager, Peżo

Domyślnie

Cytat Napisał dejv667 Zobacz post

www.delta-HF.com
    dzięki za wyjaśnienie - szczerze mówiąc to mnie zaskoczyłeś. Myślałem, że z tym silnikiem będzie można cuda wyczyniać jak np. w VW 1.8T..

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

mam wrazenie. ze szukacie ideału, jaki nie istnieje. I gdzie wy te 240 popylacie)?

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

w niemcowni abo na zamkniętym odcinku w PL - da się

Mieszka w
    zza chorej rzeki
    Auto
    Lancia Delta HPE HF

Domyślnie

Cytat Napisał KRS Zobacz post
    mam wrazenie. ze szukacie ideału, jaki nie istnieje. I gdzie wy te 240 popylacie)?
    Gdzie się da...
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	uploadfromtaptalk1371042272744.jpg
Wyświetleń:	390
Rozmiar:	27.8 KB
ID:	98628

www.delta-HF.com

Użytkownik Pirat drogowy Avatar 3voQ
    Mieszka w
    LDZ
    Auto
    156, A8L, Voyager, Peżo

Domyślnie

Cytat Napisał KRS Zobacz post
    ostatnio pomykałem "bzykiem" na pewnej autostradzie i przelotową miałem 220-230, a tu nagle prawie mnie zdmuchnał ciężki kaliber na 4kołach - nawet nie widziałem co to za model tak przeleciał obok - dogoniłem a tu Pani w 370Z

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia