A może ktoś wie jak dojść do podświetlenia tylnej zapalniczki?? Jak zdemontuje podłokietnik to uda się z góry dojść czy trzeba odkręcić tunel?
A może ktoś wie jak dojść do podświetlenia tylnej zapalniczki?? Jak zdemontuje podłokietnik to uda się z góry dojść czy trzeba odkręcić tunel?
zadam jeszcze raz pytanie w którym miejscu sa żarówki od podświetlania przedniej zapalniczki
Od podswietlenia przedniej zapalniczki masz zaroweczke przy gniezdzie do zapalniczki,z jednej strony będziesz miał odstający zielony plastik w który jest włożona żaróweczka z czarnym gniazdem które się wyjmuje do zmiany żaróweczki, jest przy nim mała blaszka.
dzieki kolego juz sie wszystko ładnie świeci
pozdro
wracając jeszcze do mojego problemu zapalających sie lampek po zamknieciu...
czy jest gdzies moze jakis przekaznik odpowiadający za ich zapalanie sie/gaśnięcie/ściemnianie? bo smiem podejrzewac ze to wlasnie w tym tkwi problem a nie w czujkach przy drzwiach -> bo gdyby tak bylo to przeciez rowniez po zamknięciu drzwi lampki by sie nadal paliły/zapalaly. a one sie zapalają wtedy gdy zamykam auto z pilota i aktywuje alarm.
Wszystko sprawdzone no i niestety po rozbrojeniu zamka z pilota oświetlenie wnętrza się nie zapala....zna ktoś może przyczynę?
za to u mnie problem zostal rozwiązany w sposob nie do konca przeze mnie zrozumialy... wystarczyla zmiana bezpiecznika 5A na 10A... :shock:
koledzy jaki jest rodzaj zarówek w zegarach ?
Mam pytanko, czy ktoś z was demontował gniazdo zapalniczki z tyłu? Bo u mnie nie ma napięcia w tej zapalniczce i chciałbym zobaczyć czy może wtyczka nie jest wypadnięta. Ale nie umiem się do niej dobrać, zapalniczka wychodzi z zewnątrz po podważeniu śrubokrętem ale tylko do połowy (dalej zapewne trzyma ją podświetlenie) i nie wiem czy muszę demontować cały tunel (co wydaje mi się mało prawdopodobne) czy podłokietnik, tu zaś leżę bo nie wiem jak, a może jest jakieś dojście przez kratki nawiewu (nie szarpałem tego w ciemno bo nie chciałem niczego połamać ) prosiłbym o jakieś wskazówki![]()
u mnie też niezapala się oświetlenie w środku przy otwieraniu z pilota...jakieś sugestie gdzie szukać?