wygląda jak pegueot
wygląda jak pegueot
Albo Hyundai albo inna Kia :/ Dla mnie wygląda słabo
To "coś" jest zwykłą przeróbką albo wariacją PS i to dość nieumiejętną ( niekonsekwencja lamp - różne, scudetto w złej perspektywie )więc tego nie robił ani profesjonalista ani student designu tylko jakiś rzeźnik mojego pokroju....
Mam nadzieję ,że dlatego każą nam czekać tak długo na Giulię,bo niełatwo im pokonać designerską poprzeczkę 159-tki ale tak aby nie wyszło im z rozpędu Maserati...
159 jest
nie
po
wta
rza
lna
- - - Updated - - -
Porozciągana Giulietta, mówisz)??
.......ale nie jest już muminem, Radziu)
Chyba jestem posiadaczem ostatniej seryjnie produkowanej Alfy Romeo:
europe.autonews.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20130710/ANE/307099930/fiat-may-move-alfa-romeo-models-out-of-italy-in-labor-dispute
Jak to się tak dalej będzie ciągnąć, marka bankowo zdechnie, a Fiat przerzuci się na robienie 25 mutacji Fiata 500 i Ferrari.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Włochom się w głowach poprzewracało! Chcą być dumni z ferrari, lambo i alfy a robią taki zamęt, że szkoda pisać. Najlepiej by było gdyby produkcję przyszłych modeli do Bielska przenieśli bo u nas moce przerobowe mamy duże, zaplecze można śmiało rozbudować a jakościowo wyprzedzamy prawie wszystkie zakłady fiata.
Jestem ciekaw na jakich zasadach teraz pracuja, a jakie im Fiat proponowal (niby dluzsze zmiany i krotsze przerwy, ale ile?). Z jednej strony chca pracy (wiec przenosza produkcje aut do Wloch), ale z drugiej strony jak juz jest robota to nie chca za duzo sie napracowac - i tak zle i tak niedobrze...
Pozdro,
Bartas
Wzięliby się do roboty to by Fiat na tym dobrze wyszedł. Chcą przenosić tam, gdzie lepiej pracują i są bardziej wydajni. Czysty biznes. Sergio chce ratować koncern. Związki zawodowe to największe zło jakie może być! To właśnie przez związki zawodowe w FSO zainwestowało Daewoo a nie VW który chciał radykalnych zmian.
Il cuore ha sempre ragione.
Senza cuore saremmo solo macchina...
od dawna pisze, atakowany tutaj, ze Sergio Marchionne zabije markę Alfa Romeo. Już prawie zabił Lancie, czas teraz na Alfę.