Przypadkiem nie bananowa skóra w środku?[/QUOTE]
Zgadza sięJest dosyć jasno we wnętrzu. Fajnie wyglada pierwszy raz mam jasny środek i powiem że utrzymanie go w czystości jest ładwiejsze niż w moim drugim aucie z ciemną tapicerką welurową. Połączenie borda z jasnym środkiem jest ok, niestety jak dla mnie kolor mojego auta to nieporozumienie
buraczany jakis taki
Z racji tego że pracuje z liczbami i ze wszelkiego rodzaju danymi właśnie te dwię wartości mnie zainteresowały najbardziej. Moment obrotowy i jego charakterystyke o także moc , mogę odczytać z Waszych wykresów. U mnie też raczej beż większego problemu osiągam 220 km/h, no moze od nieco lekkiej górki nawet udało mi się dobić dokładnie do 232 km/h (licznikowe - wtedy jeszcze nie maiłem nawi- ale na kole 19 235/40 co raczej w dużym stopniu nie powinno przekłamywać), do setki 8,8 - 9,0 (tak jak podaje producent). Ps. Nie jestem jakimś wielkim fanem szarpania autem ale kusiło by mnie strasznie o zmierzenie parametrów - szczególnie przyspieszenia.
Obstawiam niskie 8s do paczki, porównując do fabryki.
Gdyby skrzynia była inna to można by pewnie zbić sporo.
Swoją drogą to nie wiem jak oni mogli taką skrzynie włożyć :/
Jak mi się uda, to wieczorem wrzucę filmik mojego autorstwa, nagrany na autostradzie. To jest jedyna dokumentacja przyspieszeń jaką posiadam. Może to coś pomoże.
Pozdrawiam
202 KM / 410 Nm powered by CINSOFT
Podpinając się pod temat - ktoś ma wrażenia z poprawionego silnika TBi? Info na temat chipowania tego silnika jak na lekarstwo...
Witam
Ja mierzyłem przyspieszenie do setki.
Przed wirusem 10,5 (seria).
Po robocie 8,5 s.
Silnik 1,9 16V. Po robocie bez DPD-u oraz EGR 190 KM.
Badałem też elastyczność i na 4 biegu między 60 a 100 km było 8 s a jest 6 s.
Na 5 tym biegu było 14 s a jest 11 - tzn już nie jest bo trzeba było zdjąć trochę momentu przed wymianą sprzęgła i tak zostało.
Przy 2,0 parametry powinny być minimalnie lepsze.
A tak trochę z innej beczki. Porównywałeś spalanie przed i po wirusie?
cosik strasznie długo miałeś 0-100 w serii. Na pewno silnik był zdrowy?