A skąd to parcie na pseudo niebieskie światło?? Jeśli można spytać oczywiście...
A skąd to parcie na pseudo niebieskie światło?? Jeśli można spytać oczywiście...
zawsze chciałem xenony niestety ani alfa fabrycznie ich nie miała ani nie opłaca się ich montować bo jest to duży koszt .. chciałbym za małe pieniądze uzyskać efekt białego światła (oczywiście nikt tu nie mówi o efekcie xenonu) dlatego więc kupiłem żarówki które teoretycznie świecą na biało + postojówki ale jak widać nie udało mi się uzyskać oczekiwanego efektu;/
do 147 przed FL można chyba znaleźć oryginalne ksenony. A jak wygląda sytuacja po FL? Nigdzie się nie spotkałem ani z alfą 147 FL wyposażoną w ksenon, ani z żadnym alternatywnym, porządnym zestawem. Coś wiecie na ten temat?
na hyper osram w deszczu to jest tragedia nic nie widac
No właśnie przeczytałem temat od początku i czekałem aż ktoś wypowie się na temat żarówek o podwyższonej barwie światła a jeździe w deszczu w nocy.
Moje odczucie jest takie: jak chcesz w coś w nocy wjechać to koniecznie załóż sobie takie żarówki
Jeździłem na różnych, nie będę tu rzucał markami i modelami, i na wszystkich w bezdeszczową pogodę jest super a wystarczy mżawka i zaczyna się wielka lipa. A w ulewie to jedzie się jak na kagankach z leśnej chaty. Takie mam odczucia i od razu mówię że jest to moje zdanie więc nie krzyczeć zaraz
![]()
Co do 147 FL to występowały wersje z reflektorem ksenonowym bez soczewkowym. Jest już o tym temat na forum.
chyba soczewki i hida włożę 4000k nie bedzie tak podobnie jak osram tylko zastanawia mnie jakosc tej soczewki i czy pod wpływem zimna dużych mrozów i ciepła cos nie odpadnie w środku![]()