Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: [156] Dziwny dzwiek.. od pompki wspomagania..

loki
    Gość

Domyślnie [156] Dziwny dzwiek.. od pompki wspomagania..

witam serdecznie na forum juz jestem troche zarejestrowany ale od czwartku jestem posiadaczem Alfy 156 1.6 16V ts na gaziku sekwencyjnym.. i przy skrecaniu słychac taki dzwine wycie pompki i leciutkie czuc drgania na kierownicy.. czy to moze byc cos nie pokojacego.. ???? Mam jescze kilka pytan jak np. wymienic filtr powietrza i kabinowy próbowałem wymienic olej ale sruba spustowa jest na tzw. TORX ale chyba ktos na chama chciał to zrobic i juz wogóle sie nie da odkrecic.. moze mi ktos podpowie czy mam cos sprawdzic wymienic odrazu jak kupiłem bo to est mój pierwszy samochod na gaz całyczas diselkami jezdziłem.. czy trzeba jakos przed zimom cos robic regulowac sprawdzac..?

bardzo bym prosił o pomoc,,

Reks
    Gość

Domyślnie

1. ortografia;p
    2.Co do wspomagania to pewnie pompa juz nie daje rady... zobacz w jakim stanie jest plyn wspomagania ale raczej Twoja pompka jest juz na wykonczeniu..
    3.Co do drgan to raczej nie od tego ale pewny nie jestem..
    4. Wymien rozrzad to na pewno.., do tego zobacz pompe wody..pasek osprzetu i walek prowadzacy... wymien wszystkie plyny... sprawdz termostat..przeplywke..
    5. Co do filtrow poszukaj na forum bylo juz nie raz...

Superjahu007
    Gość

Domyślnie Re: Dziwny dzwiek.. od pompki wspomagania..

Cytat Napisał loki
    witam serdecznie na forum juz jestem troche zarejestrowany ale od czwartku jestem posiadaczem Alfy 156 1.6 16V ts na gaziku sekwencyjnym.. i przy skrecaniu słychac taki dzwine wycie pompki i leciutkie czuc drgania na kierownicy.. czy to moze byc cos nie pokojacego.. ???? Mam jescze kilka pytan jak np. wymienic filtr powietrza i kabinowy próbowałem wymienic olej ale sruba spustowa jest na tzw. TORX ale chyba ktos na chama chciał to zrobic i juz wogóle sie nie da odkrecic.. moze mi ktos podpowie czy mam cos sprawdzic wymienic odrazu jak kupiłem bo to est mój pierwszy samochod na gaz całyczas diselkami jezdziłem.. czy trzeba jakos przed zimom cos robic regulowac sprawdzac..?

bardzo bym prosił o pomoc,,
    Generalnie to przy odrobinie chęci sprawy które Cię nurtują były już poruszane wielokrotnie - opcja szukaj , no i prośba na przyszłość, nie pisz w jednym ciągu - to się okrutnie czyta .

loki
    Gość

Domyślnie

Dzieki... i sory za błedy jak szybko pisze to nie zwracam na to uwagi.. ;p
    A co do dziwnego dźwięku to dolałem płynu i jest narazie ok..

Postaram się nie pisać w jednym ciagu..

Pozdrawiam..

melek_italia
    Gość

Domyślnie

Jak dolales i jest ok to zapewne masz wyciek na ukladzie,trzeba zlokalizowac wyciek,bylo juz na forum.