Dzwoniłem do Aso i powiedzieli mi ze moj model nie podlaga tej akcji serwisowej a przydało by sie zmienic bo mi start stop sie nie zapamietuje i jest to mega nie wygodne da sie to jakos załatwic
Dzwoniłem do Aso i powiedzieli mi ze moj model nie podlaga tej akcji serwisowej a przydało by sie zmienic bo mi start stop sie nie zapamietuje i jest to mega nie wygodne da sie to jakos załatwic
czy zapamietywanie dotyczy tylko stop&startu czy DNA tez pamięta? Byłem miesiac temu w ASO specjalnie na sprawdzenie czy jest nowy jakis soft i nic nie było do mojej . Kiedyś coś było pisane o zapamętywaniu stanu DNA ale wydaje mi się z to dotyczyło wersji w TCT , wiecie coś na ten temat?
Akcja serwisowa dot. wgrania nowego sofu ze względu na kłopoty ze sterowaniem wycieraczkami dotyczy samochodów z czwartego kwartału 2012 i wszystkich z rocznika 2013. przynajmniej taką informację uzyskałem u dilera. Moja bella też się łapie i poprawkę będę miał zrobiona we wtorek.
To ja się nie łapię.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Gdyby ktoś robił ten update w starszych modelach np. roczniku 2010 to poproszę o info, z tego co widzę to na razie robili ci ktorzy mają auto gwarancji
Ostatnio edytowane przez tx555 ; 02-07-2013 o 08:34
Ja dostałem list w zeszłym tygodniu, wczoraj zrobiłem upgrade i potwierdzam Start/Stop zapamiętuje ustawienia co mnie bardzo cieszy![]()
no własnie ten start stop to przydatne jak sie zapisuje bo tak to kazde odpalenie to trzeba wyłanczac najbardziej mi na tej funkcji zalezy sprobuje ich naciagnac w aso
- - - Updated - - -
A nie macie moze kłopotu z klapka paliwa z julce i schowkiem tam gdzie powinna byc navi? bo juz do aso zgłosiłem problem i wymieniaja bez gadania
CO do klapki wlewu to często gęsto nie otwiera się. Muszę kilka razy pozamykac autko albo mam patent dociskam klapkę otwieram auto z pilota i klapka puszcza. Żałosne i na serwis jadę.
Jeżeli chodzi o klapkę schowka NAVI do poza tym iż ciężko się otwiera i zamyka to ok. I tak w sumie wogole go nie używam.
ściągnij gumowe odbojniki dociskające do pokrywy schowka i problem zniknie. Ja to zrobiłem na samym początku bo te moim zdaniem zbędne gumki tylko pogarszały komfort użytkowania. Co do klapki paliwa to jeśli problemem jest wyłacznie nie odskakiwanie po nacisnięciu (zakleszczanie w prowadnicy) to wystarczy lekko podpiłować plastikowy ślizgacz od wewn. strony klapki jesli się blokuje (tak było u mnie) i najlepiej jeszcze przesmarować jakimś smarem
Ostatnio edytowane przez tx555 ; 07-07-2013 o 20:37