Strona 39 z 418 PierwszyPierwszy ... 29303132333435363738394041424344454647484989139 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 4180

Temat: Kosmetyka Alf - doradztwo,porady,Twój arsenał itd

Użytkownik Maniak resoraków Avatar pawciu87
    Mieszka w
    Wieluń
    Auto
    BMW F31 318d

Domyślnie

zmieniając trochę temat - dzisiaj przeleciałem wszystkie plastiki Nielsen Cyclone + Meg's Natural Shine i muszę przyznać że bardzo fajny satynowy efekt chociaż na zdjęciach trochę połyskuje, ale dopiero co było przetarte fibrą
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	PICT0943.jpg
Wyświetleń:	103
Rozmiar:	126.6 KB
ID:	101395   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	PICT0941.jpg
Wyświetleń:	94
Rozmiar:	118.4 KB
ID:	101396   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	PICT0935.jpg
Wyświetleń:	89
Rozmiar:	122.6 KB
ID:	101397   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	PICT0938.jpg
Wyświetleń:	87
Rozmiar:	116.8 KB
ID:	101398  

Użytkownik Romeo Avatar Krusz
    Mieszka w
    Warszawa / Lancaster UK
    Auto
    156 1.8TS '02

Domyślnie

Cytat Napisał pawciu87 Zobacz post
    zmieniając trochę temat - dzisiaj przeleciałem wszystkie plastiki Nielsen Cyclone + Meg's Natural Shine i muszę przyznać że bardzo fajny satynowy efekt chociaż na zdjęciach trochę połyskuje, ale dopiero co było przetarte fibrą
    Dziwne, u mnie tak nie świeci ten Megs. Najlepiej wygląda na domku Infocenter, ale ogólnie dla mnie przebija Poorboysowego Natural Looka przedewszyskim aplikacją - nie robią się takie mazy...

Twin Spark Compressore - Na pohybel hejterom - Szalone 0.5bara
    Mazda mx5 - bokiem, na glebie i z kierownicą po złej stronie.
    "Nothing is "good" for daily driving that's not OEM. So by that logic don't turbo your car. Don't make it faster. Don't do anything. Go buy a bus pass."

Użytkownik Maniak resoraków Avatar broneq
    Mieszka w
    WIELICZKA
    Auto
    Toyota Corolla E11 3D - prawie WRC 1998

Domyślnie

Witajcie!
    1. Ponieważ w temacie http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...ch_innych.html nie wolno zadawać pytań to pomyślałem, że zadam je tu.
    Co sądzicie o produktach KLINIKA SKÓRY? Czy ktoś Was ich używał? Ja na fotelu kierowcy mam lekkie przetarcie (tzn nie jest skóra ani zmechacona, ani broń Panie Boże przetarta, tylko delikatnie starty jest czarny kolor i chciałbym go podkolorować, zwłaszcza, że nawet szwy nie są zmechacone.
    2. Czy ktoś z Was polerował/czyścił lampy przednie? Moja 156 ma blisko 300tys przebiegu i lampy przednie ma lekko zmatowione. Czytałem gdzieś (chyba nawet na naszym forum) o folii, którą nakleja się na lampę, ale obawiam się kwestii zgodności z przepisami (nie chciałbym z takiego powodu stracić dowodu). Kolega z kolei mówił mi o polerowaniu papierem ściernym 1000 i 1500 a na to pasta G3. Co o tym myślicie?

PS Jeśli post jest nie w temacie to przepraszam i proszę o przeniesienie do właściwego tematu.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar pawciu87
    Mieszka w
    Wieluń
    Auto
    BMW F31 318d

Domyślnie

Krusz być może mamy trochę inny rodzaj materiału z którego jest deska - mój jest chropowaty z "wypustkami". W ogóle ciężko jest znaleźć coś co do konserwacji tego. Jakby efekt na wszystkich plastikach po Megs'ie był taki jak domku od infocentera to czapki z głów... ale niestety tak nie jest... Szukam dalej...

Użytkownik Pirat drogowy Avatar stecek
    Mieszka w
    Namysłów / Wrocław
    Auto
    Była: 147 FL, Giulietta 2.0 JTDm Jest: Gje Te klekot

Domyślnie

Cytat Napisał broneq Zobacz post
    Witajcie!
    1. Ponieważ w temacie http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...ch_innych.html nie wolno zadawać pytań to pomyślałem, że zadam je tu.
    Co sądzicie o produktach KLINIKA SKÓRY? Czy ktoś Was ich używał? Ja na fotelu kierowcy mam lekkie przetarcie (tzn nie jest skóra ani zmechacona, ani broń Panie Boże przetarta, tylko delikatnie starty jest czarny kolor i chciałbym go podkolorować, zwłaszcza, że nawet szwy nie są zmechacone.
    2. Czy ktoś z Was polerował/czyścił lampy przednie? Moja 156 ma blisko 300tys przebiegu i lampy przednie ma lekko zmatowione. Czytałem gdzieś (chyba nawet na naszym forum) o folii, którą nakleja się na lampę, ale obawiam się kwestii zgodności z przepisami (nie chciałbym z takiego powodu stracić dowodu). Kolega z kolei mówił mi o polerowaniu papierem ściernym 1000 i 1500 a na to pasta G3. Co o tym myślicie?

PS Jeśli post jest nie w temacie to przepraszam i proszę o przeniesienie do właściwego tematu.
    Ad1
    Pokaż zdjęcia będzie łatwiej ocenić Używałem balsamu koloryzującego od nich i na malutkie pęknięcia przetarcia ok. Jeżeli chodzi o farby to polecam wyciąć kawałek skóry np z pod zagłówka i wysłać do lederzentrum.pl oni dobiorą kolor farby identyczny do skrawka który im wysłałeś.
    Ad2
    Pokaż zdjęcie będzie łatwiej ocenić Osobiście polerowałem lampy w 166 2,4 klekot miała najechane 345 tys z tego co pamiętam i potraktowałem je tak samo jak lakier czyli twarda gąbka i tnąca pasta. Zrobiłem w trzech krokach odpowiednio schodząc na mniej tnącą pasę i mniej agresywnego pada. Później IPA (isopropyl alkocholu) do odtłuszczenia żeby sealant lepiej się zespoił

Użytkownik Romeo Avatar Mask
    Mieszka w
    Grudziądz
    Auto
    Lex IS200 SC

Domyślnie

Właśnie, a jak spisują się te balsamy koloryzujące? Mam czerwoną skórę i na tylnej kanapie trochę zadrapań. Boję się, że taki balsam rozejdzie się nierównomiernie (raczej chyba trzeba by zrobić cały element?) i będą plamy, przebarwienia jak po samoopalaczu

Użytkownik Romeo Avatar Abidibi1509
    Mieszka w
    Świecie
    Auto
    Alfa Romeo GT 1,9 JTD 150 KM, 147 FL 1.9 JTD 116 KM

Domyślnie

a ja jeszcze jedno pytanie- co polecacie do polerowania, ale szyb? Na szybach są delikatne, wręcz "mikroskopijne", lecz widoczne gołym okiem odpryski, np od małych kamieni, a na bocznej są dwie rysy

i jak to polerować? podobną techniką jak podczas polerki lakieru?

Użytkownik Pirat drogowy Avatar stecek
    Mieszka w
    Namysłów / Wrocław
    Auto
    Była: 147 FL, Giulietta 2.0 JTDm Jest: Gje Te klekot

Domyślnie

Cytat Napisał Mask Zobacz post
    Właśnie, a jak spisują się te balsamy koloryzujące? Mam czerwoną skórę i na tylnej kanapie trochę zadrapań. Boję się, że taki balsam rozejdzie się nierównomiernie (raczej chyba trzeba by zrobić cały element?) i będą plamy, przebarwienia jak po samoopalaczu
    Ja używałem tylko czarnego i on był ok. Wyczyściłem dobrze skórę, podgrzałem parownicą przez mikrofibrę żeby maksymalnie otworzyć pory i wcierałem balsam kolistymi ruchami za pomocą bawełnianego aplikatora. Nałożyłem dwie cienkie warstwy, przerwa między jedną a drugą 10 min, podgrzewałem fotel suszarką w tym czasie, 15 min czekałem po drugiej warstwie też podgrzewając fotel suszarką, następnie nałożyłem balsam z Gliptona i efekt bardzo dobry. Zamaskowało wszystkie drobne niedoskonałości. Robiłem całe siedzisko fotela kierowcy. Odcień praktycznie bez różnicy w stosunku do reszty fotela. Co do czerwonego to może być problem z przejściami koloru między elementami, majątku nie kosztuje możesz spróbować nałożyć cienką warstwę jak efekt będzie zły to zanim wyschnie bez większego problemu zmyjesz cały balsam obojętnie jakim środkiem do czyszczenia skóry.

Co do szyb to nie jest taka prosta sprawa, lakier dużo prostszy w polerce. Próbowałem na dwóch szybach które miały iść do śmieci tlenek ceru + twardy filc i ani razu efekt nie był nawet w połowie OK. Nie pomogę w tym temacie.
    Ostatnio edytowane przez stecek ; 09-07-2013 o 10:33

Użytkownik Romeo Avatar Morbob
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie/Wrocław
    Auto
    GT 3.2 V6 2004

Domyślnie

Koledzy co myślicie o tej glince, bo żółtej (tej którą polecaliście nie ma)? http://detailercenter.pl/index.php?p=produkt&id=953

- - - Updated - - -

Zrobiłem taką listę i za niedługo będę zamawiał Ale musicie jeszcze podpowiedzieć w paru kwestiach.

APC: Tutaj nie wiem. Co polecacie?
    Glinka: Pytanie wyżej. http://detailercenter.pl/index.php?p=produkt&id=953
    Szampon: http://detailercenter.pl/index.php?p=produkt&id=831
    Rękawica: http://detailercenter.pl/index.php?p=produkt&id=945 - zawsze to 30zł w kieszeni na coś innego będzie, bo CarPro 100zł
    Ręcznik: http://detailercenter.pl/index.php?p=produkt&id=104
    Aplikatory: http://detailercenter.pl/index.php?p=produkt&id=256 Dwa chyba wystarczą? Jeden do BH i jeden do wosku?
    Mikrofibry: Tu jest jakaś różnica? Jeśli tak to podsuńcie coś, bo są chyba jakieś bardziej i mniej 'puchate'
    Wosk: Nattys, pod to PB BH i jeszcze QD od PB

Do tego takie ustrojstwo: http://detailercenter.pl/index.php?p=produkt&id=653 i jeszcze http://detailercenter.pl/index.php?p=produkt&id=359, bo tanie, a się przyda

Oczywiście wiadra i pendzelki też Zapomniałem o czymś?

Środki do wnętrza, opon itp. jeszcze nie teraz.

Użytkownik Romeo Avatar Krusz
    Mieszka w
    Warszawa / Lancaster UK
    Auto
    156 1.8TS '02

Domyślnie

Cytat Napisał pawciu87 Zobacz post
    Krusz być może mamy trochę inny rodzaj materiału z którego jest deska - mój jest chropowaty z "wypustkami". W ogóle ciężko jest znaleźć coś co do konserwacji tego. Jakby efekt na wszystkich plastikach po Megs'ie był taki jak domku od infocentera to czapki z głów... ale niestety tak nie jest... Szukam dalej...

Mam tą samą deskę (poliftowe wnętrze), więc mniej więcej wiem o co Ci chodzi - niestety z większością środków będzie problem z aplikacją.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał broneq Zobacz post

Ja swoje lampy potraktowałem papierkami właśnie coś koło 1000, kilka kroków i później wyprowadzić na maszynie.
    Z lampami w 156 jest jeden problem - Mają na sobie warstwę jak by folii czy czegoś takiego - potrafi to to złazić i kamienie robią w tym dziury więc najlepiej się tego pozbyć. Dlatego lepiej by było zacząć od papieru ok 600, na to 1000 i dalej już standardowo.
    Pasta G3 to pasta do pracy na mokro, więc strasznie syfi - może lepiej coś innego? Ja jechałem swoje pastą one-step i plastX ale oba te środki były za słabe żeby w pełni wyprowadzić papier (chociaż efekt jest bardzo przyzoity)

Twin Spark Compressore - Na pohybel hejterom - Szalone 0.5bara
    Mazda mx5 - bokiem, na glebie i z kierownicą po złej stronie.
    "Nothing is "good" for daily driving that's not OEM. So by that logic don't turbo your car. Don't make it faster. Don't do anything. Go buy a bus pass."