Heh w alfie nie miałem ponad programowej ilości osób ale przypomniało mi się, jak przewiozłem młodą z koleżanką w bagażniku w Borze;D W prawdzie nie za długo, ale śmiechu było co nie miara;D
Heh w alfie nie miałem ponad programowej ilości osób ale przypomniało mi się, jak przewiozłem młodą z koleżanką w bagażniku w Borze;D W prawdzie nie za długo, ale śmiechu było co nie miara;D
miejsca w GT jest wystarczajaca ilosc, wyjazd na zagraniczne wakacje, czy na imprezy rodzinne typu slub itd nawet w 3-4 osoby nie sa problemem, co prawda utrudniony jest dostep do tylnych siedzen ale cos za coś.
pzd.
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 10-06-2013 o 09:04
Co do miejsca to więcej niż się spodziewałem po sylwetce samochodu.
Ostatnio rozwoziłem rodzinę po chrzcinach i nikt nie narzekałJedynie po jednym głębszym z tyłu ciężej wychodzić
ale co do miejsca to normalny kompakt.
Porównajcie miejsce w gt do "prawdziwe przestronnego" auta jakim jest skoda Octavia 1, współczuję osobom ponad 180cm, z tyłu fotel przedni między nogami, głowa wali po suficie, z przodu albo odsunięty mocno fotel albo kolana uderzają w plastiki deski... Ale za to jaki bagażnik lol...
Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 10-06-2013 o 09:04
Mi wystarczyło jak zobaczyłem George'a jak pakuje wszystkie manele po spocie majówkowym na kopcu ( krzesła , stół ogrodowy ) Ja bym podpiał w jego przypadku GT pod kategorie VAN heheheh . Też choruje na GT mimo moich wczesniejszych obaw o ilość miejsca .
- - - Updated - - -
E no przeca Octavia 1 to podłoga z Golfa 4 więc o jakim miejscu tu godka?Ja mam problemy w tym wehikule tylną kanapę swoją osobą obsadzić . Jedno co zasługuje na pochwałe to gigantyczny wręcz kufer .
A porównajmy Octavię do Lancii Themy - o kurczę, co ta Skoda ma tak mało miejsca na nogi? A bagażnik do Volvo V70 - a co on w Skodzie taki płytki? Ciasny szrot.
A tak naprawde miejsca z przodu jest naprawdę sporo. Z tyłu na nogi w zależności od tego jak jest ustawiony fotel jest praktycznie identycznie jak w moim poprzednim Golfie IV. Miejsca nad głową jest jednak mniej z uwagi na linię dachu. Auto jest niskie i tego się nie przeskoczy. Z przodu osoby powyżej 190 cm powinny zrobić przymiarkę, żeby mieć pewnośc, że głowa nie dotyka sufitu. Z tyłu mogą siedzieć osoby do ok. 180 cm.
Bagażnik w tym samochodzie wypada jak najbardziej pozytywnie jak na coupeW 2 osoby komfort jazdy bajka, no chyba że ma się ponad 190, tak jak pisał kolega wyżej. Z tyłu 2 osoby usiądą bez większego problemu, jedyne co, to trzeba delikatnie fotel posunąć do przodu jak ktoś z tylu ma długie nogi
![]()
Często wożę ludzi na tylnej kanapie i nie narzekają na brak miejsca. Jedynie ci wyżsi mają trochę problem, gdyż uderzają głową o sufit (szczególnie siedząc na środku). Jeżeli chodzi o bagażnik to nie ma się do czego przyczepić![]()
przed zakupem porównywałem GT z Laguną Coupe i 407 Coupe - bella ma bezapelacyjnie najwięcej miejsca na tylnych kanapach; o ile się nie mylę, to jedyne coupe rejestrowane na 5 osób
była Alfa GT Q2 1,9 JTD 170 KM
nigdy nie miałem niemieckiego samochodu - i nie żałuję...
no nie gadaj, że GT ma więcej miejsca z tyłu niż Laguna i 407 coupe ?Przecież zarówno Peżot jak i Reno są autami optycznie wyraźnie dłuższymi/większymi. Danych telemetrycznych nie sprawdzałem.