Dobry wybór.
Również polecam albo zabrać ze sobą kogoś kto sie zna albo do stacji.warsztatu który będzie w stanie ją dokładnie przejżeć. Przebieg w większości przypadków da się sprawdzić czy jest autentyczny po podłączeniu samochodu pod komputer.
Dobry wybór.
Również polecam albo zabrać ze sobą kogoś kto sie zna albo do stacji.warsztatu który będzie w stanie ją dokładnie przejżeć. Przebieg w większości przypadków da się sprawdzić czy jest autentyczny po podłączeniu samochodu pod komputer.
A gdzie szukac poza otomoto/allegro ?
Jak jest z silnikiem 2.0 benz w tej alfie, można jakies opinie prosić, bo 1.6 nie jest przedstawiany w najlepszym świetle
tu przykład
: http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-2-0...C29494451.html
(aczkolwiek ww ogłoszenie jest ze skrzynią seelspeed, która nie jest polecana)
Edit:
albo co sprawdzić w tym autku oprócz standardowej wizyty na przegląd techniczny
http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-1-6...C29030093.html
bo jest dziwnie tanie
Ostatnio edytowane przez Namiastka ; 11-06-2013 o 10:18
Dlaczego 1.6 nie jest przedstawiony w najlepszym świetle podasz mi przykłady? O wersji 105KM też piszesz? Może tylko jeśli chodzi o moc 105KM przy 1300 kg to nie jest to jakieś monstrum w stosunku do 2.5 V6, ale zawalidroga to też nie jest. Pamiętaj 1.6 120KM i 2.0 mają wariator.
Co do auta z pierwszego linku się nie wypowiem bo na selespeed się nie znam. Druga może dlatego tania bo zawieszenie wybite? Na drążku skóra zdarta u góry, kierownice ciężko ocenić bo foty kijowe, ale ja osobiście nie wierzę w przebiegi rzędu 96 tyś km w aucie z 2002 roku. No i co to za dywanik u kierowcy z klatki schodowej ktoś zajumał?
Chciałbym prosić Was o zdanie nt. tej Alfy 147:
http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-ben...C29439280.html
Wiem, że od handlarza to na końcu, ale poprzednio kupowałem Lancię też sprowadzoną
i od handlarza - nie mogę narzekać![]()
Z ciekawości sam zapytam się już o swoją alfę, bardziej doświadczonych kolegów, a nie chcę zakładac przy tym nowego tematu więc podepnę się tutaj. Swoją belle kupiłem niecałe 3 miesiące temu, akurat od handlarza. Autko jest z 2001 roku, i w dniu zakupu miała przebieg coś lekko ponad 140tys, nawet nie było przekroczone 141. Oczywiście zadbane, srodek można powiedzieć mało zurzyty (mało wytarte) , jedyne co to rączki na drzwiach, trochę zjechane, ale to chyba jak w większości alf, bo to ta taka dupowata guma jest (jedyne co mnie zastanawia to były malowane ponoć dwa boki, nie całe, aczkolwiek raczej nie po stłuczce czy po czymś większym bo nie ma najmnijeszych śladów o tym świadczących). Autko niestety miało tylko dwa wpisy w książce, pierwszy w 2002 roku, z przebiegiem coś koło 17 tyś, drugi zaś w 2008 z przebiegiem 78tyś. W niemczech było dwóch właścicieli więc ja jestem trzecim. Szyby również oryginalne. Jak myślicie, czy według was w autku z tego roku taki przebieg jest możliwy biorac pod uwage te dwa wpisy no i bardzo zadbane wnętrze i ogólnie wszytsko?
Ostatnio edytowane przez mat147 ; 11-07-2013 o 19:44
A czy to ważne czy auto ma 140 czy 170 tys km..... najważniejsze żeby była w dobrej kondycji i tego Ci życzę![]()
Ważne, nieważne, ale tak po prostu z ciekawości, jeśli chodzi o kondycję to jest w jak najlepszej, do tej pory tylko wymienione górne wachacze i narazie nic po za tym, mam nadzieje że oby tak dalej
![]()
Ja mam 147 1.9 3-D z 2004 r. do sprzedania. Wkrótce będzie na bazarze.