Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Temat: Jak wygląda zdrowe podwozie (podłoga) w Alfa Romeo GT?

Użytkownik Rowerzysta Avatar Matejko'
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto
    Alfa GT JTD

Domyślnie

zanim kupiłem swoje GT oglądałem 6 szt. z czego od spodu trzy, dwie z 2004r. i jedna z 2005r. i wszystkie miały rdze na podłodze, w podłużnicach, nie było to jakoś straszne, ale na pewno podwozie do konserwacji, nie miały żadnych korków w podwoziu,
    moja z 2006r. ma podłogę czystą bez rdzy i chyba w każdym możliwym miejscu w podwoziu powsadzane korki, nie wiem czy to kwestia rocznika, czy przeszłości aut ??

Użytkownik Embrion Avatar dusssiek
    Mieszka w
    Przeworsk
    Auto
    Alfa Romeo GT 1.9 Jtd

Domyślnie

mi się ostatnio udało kupić bardzo dobry egzemplarz z 2004r. mechanik powiedział, że spód auta jest jak nowy i nie ma się do czego przyczepić ja nie mam żadnych 'korków', ale to może faktycznie kwestia rocznika

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Romeo 147 TS 1.6

Domyślnie

Cytat Napisał dusssiek Zobacz post
    ale to może faktycznie kwestia rocznika
    Albo i tej osoby która już kiedyś konserwowała samochód, sam tak robie, że jak jakiś konserwuje to umieszczam korki w niektórych miejscach, a dlaczego ? By później, za jakiś rok lub dwa klient mógł przyjechać i zweryfikować moją prace, jeżeli coś nie pasuje naprawiam to za swoje pieniądze. Gdzie umieszczam korki ? W profilach zamkniętych, progi od spodu, profile zamknięte w podwoziu (oczywiście po to umieszczam tam korki by zakonserwować te profile w środku).

Spójrz jaka jest konserwacja, jeżeli w miarę twarda i z małą chropowatością to będzie fabryczna, jeżeli nie to prawdopodobnie autko było konserwowane.

Użytkownik Embrion Avatar undertoucher
    Mieszka w
    Wieluń
    Auto
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD 150 KM

Domyślnie

Witam wszystkich,
    jestem nowym użytkownikiem forum i jestem w trakcie poszukiwań Alfy GT. Moje oko przykuł ten egzemplarz, który pojawił się jakiś czas temu na allegro.

http://otomoto.pl/alfa-romeo-gt-idealna-C29736353.html

Samochód został przemalowany całkowicie przez obecnego właściciela i na zdjęciach prezentuję się dość obiecująco. Chciałbym się poradzić, na co zwracać szczególna uwagę przy oględzinach tego egzemplarza, przy ewentualnym zakupie?

Mieszka w
    Przeworsk
    Auto
    Alfa Romeo GT 1.9 Jtd

Domyślnie

oo Alfa z moich okolic też mi się ona spodobała, ale już, gdy kupiłam moją GT. hmm nie wiem, zapytaj o przebieg, ponieważ widzę, że nie jest napisany a to też jest ważne, w co należałoby włożyć jeszcze pieniądze a co jest wymienione, dlaczego alfa została pomalowana (?). Możesz wziąć auto na stację diagnostyczną tam uzyskasz więcej informacji

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał dusssiek Zobacz post
    zapytaj o przebieg, ponieważ widzę, że nie jest napisany a to też jest ważne,
    jak dla kogo - mnie tam bardziej stan interesuje niż cyferki :-)

Mieszka w
    Przeworsk
    Auto
    Alfa Romeo GT 1.9 Jtd

Domyślnie

zgodzę się, stan też jest ważny, ale im mniejszy licznik tym chyba lepiej, gdyż auto jest mniej 'zjechane' (wiem, jeszcze zależy jak auto było użytkowane, a to wpływa na jego stan)

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

to jak im mniejszy tym lepiej to ja sobie pogorszyłem - bo osobiście dodałem za pomocą kabla i lapka +45kkm do swojego przebiegu
    a zrobiłem to po to żeby stan licznika był taki jak ma być a nie taki jaki chciałby kupiec jakiś ( ale i tak nie sprzedaję :-) )