Właśnie tak pomyślałem, że jak duration jest skopany, to i Smoke limiter będzie do niczego.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
zerknij na to: Analyse compressor map.rar
Diagnostyka i modyfikacje softów; CHIPTUNING DPF EGR VSA TVA SCR info @ marcin [ małpa ] firma.xin.pl
Wielkie dziękiŻeby nie zaśmiecać tutaj tematu napisałem do Ciebie maila z pytankiem
![]()
Ostatnio edytowane przez Pływak ; 05-06-2013 o 15:14
Pytanie do weloo. Czy do gt 3.2 są dobre czipy i mapy u nas czy może lepiej kupić np oryginaly chip z autodelty. Z tego co na ich stronce jest napisane to wzrost mocy +12bhp, większy moment, brak limitera i ograniczenia max obrotów.
Imho na 12bhp szkoda hajsu, a limitery to Ci ściągnie z softu każdy połapany tuner.
Ja u siebie jeszcze delikatnie w sofcie pogrzebałem. Na hamowni jeszcze nie byłem licze na minimum 145KM, poprzedni pomiar był 140KM![]()
Też tak myślę. Mnie się wydaje że na czipach to spokojnie wyciąga się minimum +40 HP. Może wello znajdzie mi coś ciekawegoKiedy wpadniesz do chłopaków na matuszczaka?
![]()
Z silnika N/A 40KM softem? Zapomnij ;]
To ile max z v6 można wyciągnąć i czy w ogóle warto?
No tak tylko na turbinach wychodzą niezłe czipy.
Ostatnio edytowane przez rossoneri ; 20-06-2013 o 22:45
Witam, macie Panowie jakieś mapy do Mito 1.3 90km? Wrzucał ktoś tutaj, albo gdzie mogę szukać?