Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Temat: zderzaki alfa romeo 156

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Romeo 147 TS 1.6

Domyślnie

A dlaczego nie ...
    Jeśli byś coś spiepszył, czytaj porobiłbyś sople to zawsze można by je było spolerować, a gdybyś już całkowicie spartaczył sprawę, to byłbyś stratny tylko za te 200 ml, no może 150 ml bazy i drugie tyle lakieru bezbarwnego, a doświadczenie byś już nabył.
    Polecam uczyć się samemu malowac, dobra sprawa, bo lakiernictwo to konkretny wydatek.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar bieniak
    Mieszka w
    Elbląg
    Auto
    rosso 156 98r 1,8TS:)

Domyślnie

czy ja wiem czy konkretny podobny do mechaniki tylko różnica taka ze to widać i musi wygladać estetycznie ja lakierować się uczyłem długo teraz w tym pracuje u mnie panują ceny 200-350 zas element asle wszysko moje klar szpachel baza składanie zderzaqka itp za taki zderzak od alfy 250zł metalik lub perła a akryl 200

Auto
    Alfa Romeo 147 TS 1.6

Domyślnie

Właśnie, u Ciebie.
    Nie wiem, czy orientujesz się w innych cenach, ale np. są lakiernie, gdzie za element woła się od 500zł w zwyż, a są i te droższe, od czego to zależy ? A no od sprzętu, od lakierników, od jakości malowanego elementu itd.
    Ja jestem młodym lakiernikiem, malować nauczył mnie mój tata, który w tym zawodzie przepracował 25 lat, pewnie jeździliście autosanami malowanymi przez niego.
    Prawda jest taka, że praca lakiernika to niewdzięczna praca, dajmy na ten przykład od taką historie, kiedyś pracowałem w lakierni, rok temu, pomalowałem w kabinie AUDI A3, po dachowaniu itd, ale mniejsza z tym, w tej lakierni był praktykant, bawił się plakiem na warsztacie, pryskał sobie w powietrze, ja otwarłem kabine by z niej wyjść, wtedy cały ten tłusty pył osiadł na nowo położonym lakierze bezbarwnym, i co ? Nic z tym się zrobić nie dało, przetryskanie drugą warstwą, polerowanie, nic, trzeba było matowić i malować na nowo. Kilkudniowa praca zmarnowana w ... 5 sekund.
    Także wyobraź sobie ile można zaoszczedzić umiejać chociaż troche malowac. Przerysujesz sobie błotnik, nawet nie musisz go całego malować, w czasach, kiedy SRA leje się litrami w lakierniach to zaprawki są niezauważalne
    Pozdro i zachęcam do nauki lakierowania

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa romeo 156 sportwagon 1.9 JTD 2003 rok

Domyślnie

ja jak uslyszalem w sklepie co z czym sie miesza , wyszedłem , to juz nie mialem pojecia co do czego i ile , dlatego oddalem zderzak lakiernikowi . jestem w plecy 100 zł . Ale czlowiek uczy sie na błedach . Juz wiem ze lakiernikiem nie bede

Auto
    Alfa Romeo 147 TS 1.6

Domyślnie

Co tam masz do mieszania takiego skomplikowanego. Wszystko Ci napisać na kubeczku powinni.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar bieniak
    Mieszka w
    Elbląg
    Auto
    rosso 156 98r 1,8TS:)

Domyślnie

niestety tak samo i mechanika jest niewdzięcznym zawodem ja pracuje w obu zawodach.niestety ceny muszę mieć konkurencyjne bo jest spora konkurencja a i najważniejsze jestem 12km od Elbląga.Na brak pracy nie narzekam prędzej na brak czasu żeby się obrobić