Jakim silniczku - tam jest zwykły rygiel do blokowania i zatrzask który reaguje właśnie na naciśnięcie klapki. Czasami warto WD40 psiknąc...
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Byłem swoim autem w ASO i niestety do modeli ktore nie łapią się na w/w aktualizację nie ma możliwosci wgrania tego . Wi-tech po połączeniu sprawdza auto po VIN i jesli jest aktualizacja to sciąga ją bezposrednio z serwera i wgrywa . Jesli aktualizacji nie ma do konkretnego auta to nie da sie jej ani sciagnać ani wgrać. Pozostaje chyba czekać z nadzieją że może wypuszczą jeszcze poprawki do modeli 2010/2011 choć mam wrażenie ze support AR olewa auta po gwarancji ,chyba im się nie kalkuluje siedziec nad tym ...
Ostatnio edytowane przez tx555 ; 12-07-2013 o 23:28
Ja byłem tydzień temu na wymianie oleju i podobno mam wgrany ten nowy - w sumie nawet mi się nie chciało sprawdzać, ale może dzisiaj zobaczę.
EDIT: No i może coś tam aktualizowali, ale stan S&S się nie zapamiętuje.
Ostatnio edytowane przez radosuaf ; 12-07-2013 o 19:31
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Mi wczoraj powiedzieli w ASO ze jesli mi to przeszkadza ten start stop to mam podjechac w sobote za tydzien i sprubija go zmienic wiec pojade i zobaczymy
A co Wam przeszkadza w start&stop ? Dajcie linka do tematu, jeżeli tutaj odpowiedź byłaby off-topic.
Dzisiaj po wizycie w ASO moja Julka nie ma akcji serwisowej ale powiedzieli ze nie oficjalnie kazdą Julke można zaktualizowac w ramach gwarancji za free. I oczwiście S&S będzie zapamiętywał.
Daj znać jak Ci to już zrobią a co najważniejsze w jaki sposób. Mi w Aso tłumaczyli to tak, jesli system nie widzi aktualizacji do konkretnego auta to może właśnie dlatego że istnieje ryzyko że wgrywając go do innego coś co było dobre zacznie źle funkcjonować lub wogóle komputer padnie i dopiero będzie problem bo całego softu do kompa nikt nie posiada . Upgrade jest podobno do aut z problemem wycieraczek, pytanie jak się zachowa w aucie w którym ten problem nie występował. Jesli masz auto na gwarancji to pół biedy, najwyżej wymienią komp jak coś pójdzie nie tak. W każdym razie napisz jak bedziesz po
Koledzy ja byłem w srode w aso i jeden z mechanikow mi wytłumaczył ze jesli bardzo przaszkadza ten start&stop to jest mozliwosc wyłaczenia go mechanicznie trzeba podniesc klape i przy aku po prawej stronie jest malutki kabelek i trzeba go wypiac to ten co mierzy stan aku i wtedy start&stop sie nie włacza a kontrolka zadna sie nie swieci on jezdzi na tym cały czas na wypietym