Bllondas- ja jeżdżę na tym Shellu i 0 problemów- nie podpija mi oleju między wymianami, nie jest gorzej niż na motulu 8100, którego mi zalali w ASO, a zdecydowanie taniej (dzięki czemu można częściej go zmieniać po prostu)
Bllondas- ja jeżdżę na tym Shellu i 0 problemów- nie podpija mi oleju między wymianami, nie jest gorzej niż na motulu 8100, którego mi zalali w ASO, a zdecydowanie taniej (dzięki czemu można częściej go zmieniać po prostu)
Przyjelo sie taka niepisana zasada, ze w dieslu zmieniamy olej co 10-12k km, a nie tak jak jest wskazane w ksiazce serwisowej. Czy to oznacza, ze tansze oleje zmieniacie co 5-6k km?![]()
Alfa Romeo 156 2.4 JTD '00 - sprzedana
Alfa Romeo 159 2.4 JTDm '06 - sprzedana
Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 '17
prymie- ostatnio zlałem po 3k km, tyle, że ja olej mam za darmo![]()
Panowie jestem kompletnym laikiem w tym temacie więc dopytam. czeka mnie pierwsza wymiana oleju w alfie, zaraz stuknie 15 000km od kupna. Auto kupowałem od tomka_krk i olej był wymieniony przed kupnem ale nie wiem co było wlane. silnik 1,9 8v z DPF - co byście polecili ? czytałem że tego ktoś polecał do tych silników - Total INEO ECS. Cena też bardzo fajna ale wole jeszcze dopytać
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
Panowie jaka jest różnica między olejem 5W30 a 5W40 troszkę grają mi samoregulatory
Ostatnio edytowane przez Jarek72 ; 13-07-2013 o 15:14
Forza Ducati!
to co polecacie ? czy lać Gulfa ?